نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

نقش ذرات ریز پلاستیک در زنجیره غذایی انسان

به گزارش سینا پرس فارس، دکتر وحید بااقبالی گفت: یکی از نگرانی ها در مورد آلودگی محیط زیست به پلاستیک این است که ترکیبات پلاستیک به تدریج به ذرات کوچک میکروپلاستیک و نانوپلاستیک تبدیل شده و وارد موجودات زنده شوند و باید بدانیم ذرات نانوپلاستیک می توانند برای اکثر گیاهان و جانواران سمی و مضر باشند.

بااقبالی افزود، آنها می توانند وارد میکروارگانیسم های تک سلولی موجود در آب و خاک شده و پس از ورود به بدن جانداران بزرگ تر نظیر گیاهان، حشرات، ماهی ها و دام ها، در نهایت وارد غذای انسان شوند. این مسئله در آزمایش هایی با ردیابی نانوپلاستیک ها اثبات شده است.

او ادامه داد، نانوپلاستیک ها با عبور از غشای سلولی وارد سلول ها شده و در عملکرد اندامک های سلولی اختلال ایجاد می کنند و حتی ممکن است باعث مرگ سلول شوند. این ترکیبات ابتدا در دیواره روده تجمع پیدا کرده و سپس وارد جریان خون می شود و از آنجا به سایر اندام ها منتقل می شود.

وی خاطر نشان کرد، مطالعات نشان داده که نانوپلاستیک ها حتی می توانند وارد سلول های مغزی شده و به مغز جانوران آسیب برسانند، پس به صورت بالقوه برای انسان نیز خطرات زیادی دارند.

وحید بااقبالی در پایان گفت: بنابراین توصیه می شود با کاهش مصرف کیسه ها و ظروف پلاستیکی، بازیافت کامل زباله های پلاستیکی، پرهیز از دفن پلاستیک ها به همراه زباله های تر و جلوگیری از رها شدن هر نوع پلاستیک در محیط زیست، مانع از تشکیل این ذرات و ورود آنها به زنجیره غذایی شویم.

گزارش: محمدرضا قشقایی ز اده

خروج از نسخه موبایل