به گزارش سینا پرس فارس، الهام باباعلی گفت: میگوی سالم دارای رنگ روشن است، در حالی که میگوی فاسد به ویژه در قسمت سرسینه، دم و پوست دارای سیاه شدگی است. سینه و دم در میگوی سالم به طور کامل به هم متصل، بافت ها سخت و سالم و چشم ها به طور کامل روشن، براق و محکم است، در حالی که در ماهی فاسد اکثر چشم ها از بین رفته است و بوی شدید و تند آمونیاک استشمام می شود.
باباعلی افزود، عمر نگهداری میگوی تازه بدون بسته بندی هفت روز ( در دمای صفر تا ۲ درجه سانتی گراد)، میگوی تازه بسته بندی شده در بسته های معمولی سه روز (در دمای صفر تا ۴ درجه سانتی گراد)، بسته بندی در خلاء پنج روز و بسته بندی در اتمسفر اصلاح شده هفت روز است. اما میگوی منجمد بسته بندی شده را می توان به مدت ۱۲ ماه در دمای ۱۸- نگهداری کرد و باید به این نکته توجه داشته باشیم که عمر نگهداری از زمان صید محاسبه می شود.
این کارشناس ارشد ایمنی و بهداشت مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی ادامه داد، در هنگام پخت، گوشت میگوی سالم و تازه به رنگ قرمز در می آید. در حالی که در میگوی فاسد ایجاد رنگ قرمز بستگی به درجه فساد میگو دارد؛ به این معنی که هر اندازه میگو بیشتر فاسد شده باشد، مقدار پیدایش رنگ قرمز کاهش می یابد.
الهام باباعلی انواع تقلب و تخلف بهداشتی در نگهداری و فروش میگو را به طرق ذیل عنوان کرد:
بهداشتی نبودن یخچال و وسایل مورد استفاده
تغییر تاریخ تولید و انقضای میگوی بسته بندی شده
تامین میگو از منابع غیر مجاز
عرضه و فروش میگوی بسته بندی تاریخ گذشته
نپوشاندن کامل میگوی تازه با یخ
رعایت نکردن دمای یخچال و فریزر در زمان عرضه
رعایت نکردن اصول بهداشت فردی از جمله نداشتن لباس کار مناسب، کارت بهداشت و گواهی سلامت
رعایت نکردن اصول بهداشت محل کار، میز و وسایل مورد استفاده
یخ زدایی میگوی منجمد و عرضه آن به صورت تازه
استفاده از میگوی فاسد در تولید فرآورده های میگو
این کارشناس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز توصیه کرد: برای خرید محصول ایمن و با کیفیت و همچنین حفظ سلامت خود؛ به مراکز معتبر و دارای پروانهی بهداشتی مراجعه شود.
گزارش: محمدرضا قشقایی زاده