به گزارش سینا پرس فارس، الهام کاووسی در ادامه صحبت های خود در خصوص نکات سلامتی به موارد تغدیه ای مفید در این سفر اشاره و خاطرنشان کرد سلامت جزء اولین مسایل سفر میباشد و میبایست به این نکات توجه بیشتری گردد.
کاووسی ادامه داد، مصرف ماست کم چرب و پاستوریزه، لیموترش و یا آبلیمو همراه با وعده های غذایی می تواند از مسمومیت جلوگیری کند، همچنین به دلیل گرمی هوا و جلوگیری از گرمازدگی از دوغ های پاستوریزه بسته بندی استفاده کنید. مقداری نعنا و پونه خشک به دلیل خاصیت ضدعفونی کننده به همراه داشته باشید و به همراه دوغ میل کنید.
او ادامه داد، از مصرف لبنیات غیرپاستوریزه به ویژه پنیر، کره و شیر محلی که به صورت فله است خودداری کرده و از لبنیات دارای بسته بندی بهداشتی استفاده کنید وبهتر است هنگام سفر، شیر مصرف نشود، چرا که علاوه بر فاسد شدن سریع آن سبب نفخ و مشکلات گوارشی میشود. بنابراین بهتر است به جای آن برای تامین نیازهای بدن به کلسیم از دوغ، ماست و پنیر استفاده شود.
این کارشناس مسوول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت افزود، از خوردن سالاد و سبزی های خام خودداری شود، اما استفاده از سبزی های پخته شده مثل سیب زمینی، کدو و هویج در کنار غذای می تواند از یبوست در طول سفر پیشگیری کرده و توصیه می شود که مورد استفاده قرار گیرد، همچنین غذاهای پخته شده نباید بیش از دو ساعت در دمای محیط نگهداری شود و بیشتر از یک بار نباید گرم شود. از نگهداری غذای پخته شده برای وعده های بعدی پرهیز شود و غذای مانده حتی پس از گرم شدن، به هیچ وجه خورده نشود.
الهام کاووسی ادامه داد، به جای مصرف تخم مرغ نیمرو، بهتر است تخم مرغ آب پز و سفت شده مصرف شود تا علاوه بر هضم بهتر، امکان آلودگی کمتری نیز داشته باشد وبرای پیشگیری از گرمازدگی از شربت های خاکشیر و تخم شربتی که در موکب های بین راه ارائه می شود، تهیه و میل کنید همچنین به دلیل گرمی هوا بهتر است روزانه تا ۶ لیوان آب بنوشید، اما از سلامت آب آشامیدنی خود اطمینان داشته باشید.
کاووسی گفت: میوه ها را قبل از مصرف با دقت با آب سالم شست و شو دهید و پوست آن را جدا کنید، مصرف چای را فراموش نکنید، از نوشیدن چای و مایعات داغ در لیوان های یک بار مصرف شفاف خودداری و سعی کنید لیوان شخصی به همراه داشته باشید وبرای جلوگیری از یبوست مواد غذایی ملین مثل انجیر و آلو به همراه خود داشته باشید.
کارشناس مسوول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهدای والفجر ادامه داد: در طول راه، به عنوان تنقلات، مقداری آجیل مثل نخودچی، کشمش، خرما، توت خشک، انجیر خشک، انواعی از مغز هایی که بسته بندی بهداشتی دارد، به همراه داشته باشید و به دلیل گرمی هوا از مصرف غذاهای حاوی نمک زیاد خودادری شود، چرا که مصرف نمک زیاد باعث افزایش تشنگی و از دست دادن آب بدن می شود و می تواند فرد را مستعد گرمازدگی کند.
الهام کاووسی درپایان افزود: تا حد امکان از مصرف غذاهای پرچرب و شور خودداری کرده تا خطر ابتلا به بیماریهای گوارشی کاهش یابد واگر فرد زائر مبتلا به دیابت است توصیه می شود در مصرف مواد قندی و شیرینی در طول مسیر خودداری شود همچنین اگر فرد زائر مبتلا به فشارخون بالا است، توصیه می شود از خوردن غذاهای شور و پرنمک خودداری شود.
گزارش: محمدرضا قشقایی زاده