به گزرش سینا پرس فارس، به این ترتیب این واکسن مبارزه با کووید ۱۹ با نام «کونویدسیا ایر» که همانند نسخه تزریقی مشابهاش از فناوری آدنوویروسهای ناقل استفاده شده است میتواند به عنوان واکسن تقویتکننده بهکار گرفته شود.
با این حال، گزینهای است متفاوت، بدون استفاده از سوزن که ممکن است افراد بیشتری را متقاعد کند تا خود را در برابر سویههای جدید و در حال گسترش کروناویروس مقاوم کنند.
این واکسن از طریق دهانی هم قابل استفاده است و طبق بیانیه شرکت سازنده یک بار دمیدهشدن آن میتواند فرد را در برابر کووید ۱۹ مصون کند.
نمونه اولیه واکسن کانسینو در جلوگیری از ابتلای به کرونا حدود ۶۶ درصد کارایی داشت. میزان این کارایی در برابر برخی از بیماریهای سخت در آزمایشهای بالینی اولیه تا ۹۲ درصد هم بوده است. این درحالیست که در خارج از چین در رقابت با واکسنهای دیگر ساخت این کشور نظیر «سینوواک» و «سینوفارم» کارنامه چندان موفقی نداشته است.
کانسینو میگوید این نسخه جدید واکسن استنشاقی مزایای دیگری هم دارد. دُز مورد نیاز تنها یکپنجم دُز نمونههای تزریقی است و برخلاف برخی از واکسنهای فعلی میتواند در دمای ۲تا ۸ درجه سانتیگراد جابجا و نگهداری شود.
چندین شرکت واکسنسازی دیگر از جمله آسترازنکا در همکاری با دانشگاه آکسفورد نیز در حال تهیه واکسن استنشاقی هستند.
با وجود تاییدیه مقامات دارویی چین، هنوز مشخص نیست این واکسنها چه زمانی روانه بازار شوند. نهایی شدن این موضوع از یکسو به انجام آزمایشهای تکمیلی و از سوی دیگر به وضعیت و نحوه تداوم بیماری کووید ۱۹ در چین و کشورهای دیگر و نرخ واکسیناسیون جهانی وابسته است.
چین که از آن بهعنوان کشور مبدا کووید یاد میشود بتازگی شاهد افزایش موارد ابتلا به کووید بوده است. به حدی که محدودیتهای کرونایی مجددا در بخشهایی از این کشور بهویژه در شهر جنوبی شنژن و شهر ۲۱ میلیونی چنگدو در جنوبغربی وضع و اعمال شده است.
دادههای رسمی پکن نشان میدهد در سوم سپتامبر ابتلای ۱۸۴۸ نفر به کووید در سرزمین اصلی چین تایید شده است. طبق آمار رسمی مراجع بهداشتی چین از اواخر سال ۲۰۱۹ به این سو مجموعا نزدیک ۲۴۵ هزار نفر به کووید ۱۹ مبتلا و از این میان تنها ۵۲۲۶ نفر فوت شدهاند.
گزارش: محمدرضا قشقایی زاده