نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

کمک ویژه به بخش تولید و شرکت‌های دانش بنیان

به گزارش سینا پرس فارس، احمدعلی افکاری در جمع خبرنگاران گفت: ضمن اعلام اینکه از این پس به سراغ پروژه‌هایی خواهیم رفت که به بخش تولید و افزایش رفاه جامعه کمک کند و در توزیع اعتبارات نیز همین سیاست و نگاه را دنبال و عملیاتی خواهیم کرد، از کمک ویژه به بخش تولید و شرکت‌های دانش بنیان خبر داد و گفت: در بودجه ریزی همه ابعاد برنامه را خواهیم دید زیرا بودجه، ابزار تحقق برنامه است و باید بین برنامه و بودجه ارتباط متناسبی برقرار شود.

افکاری از مصوب شدن اعتبار یک میلیارد دلاری از محل صندوق توسعه ملی برای خط راه آهن شیراز به بوشهر خبر داد و گفت: کل بودجه مورد نیاز برای احداث این خط یک میلیارد و ٦٠٠ میلیون دلار است که با تخصیص این اعتبار از محل صندوق توسعه روند اجرای پروژه، پیشرفت چشمگیر و قابل ملاحظه‌ای خواهد داشت. 

او خاطرنشان کرد: برای خط آهن بندرعباس-لار-جهرم به شیراز و گل گهر-نی ریز-فسا-شیراز و بندر امام(ره)-ماهشهر-ممسنی شیراز نیز به دنبال اخذ اعتبارات هستیم.

وی با بیان اینکه پروژه‌های نیمه تمام استانی یکی از چالش‌های مهم در فارس است، عنوان کرد: برای تکمیل ٢٦٥٠ پروژه نیمه تمام فارس، به ١٥ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است و درصورت تخصیص ١٠٠ درصدی اعتبارات تملک و دارایی ٤ تا ٥ سال طول می کشد تا تکمیل شود و تا نهایی شدن کار پروژه جدیدی آغاز نمی‌شود.

او با بیان اینکه یکی از تکالیف تاکید شده برای استان تحقق نرخ رشد ٨.١ درصدی است، افزود: بر خلاف برنامه‌های چهارم، پنجم و ششم که اساسا مبتنی بر اعتبارات تملک استانی بود، در برنامه هفتم هدف گذاری‌ها تحقق نرخ رشد مبتنی بر تولید ناخالص داخلی استان بوده و همه فعالیت‌ها اعم از خصوصی و دولتی در عرصه‌های مختلف فرهنگی، اقتصادی، آموزشی، درمانی و …در بر می‌گیرد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی فارس نقطه قوت این برنامه را تهیه چشم انداز چهار ساله براساس تعریف برنامه راهبردی دانست و گفت: اساس برنامه رشد و تولید است، حتی در حوزه‌های زیرساخت‌ها و کارهای زیربنایی نیز باید برنامه‌هایی که منجر به کمک بهتری می‌شود، در اولویت قرار گیرد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی فارس با اشاره به نهایی شدن طرح آمایش استان در سال ٩٩، گفت: براساس تاکید رئیس جمهور و بخشنامه وزیر کشور سند آمایش مبنای اصلی تصمیم گیری‌ها خواهد بود و هیچ پروژه‌ای در کشور و استان بدون لحاظ سند آمایش مصوب نخواهد شد و اگر پروژه‌ای با این سند تطبیق نداشته باشد، باید اصلاحات لازم پیرامون آن انجام شود.

افکاری تاکید کرد: مبنا قرار دادن سند آمایش به عنوان یک سند بالادستی باید به یک فرهنگ تبدیل شود و هر اقدامی با هماهنگی این سند انجام شود تا تصمیمات هماهنگ بوده و ناسازگاری نداشته باشد.

او از شکل گیری مدیریت اجرایی آمایش در استان خبر داد و گفت: قرارداد مشاور برای تهیه این طرح منعقد شده و با اتمام آن به عنوان مبنا در کشور مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی فارس آمایش منطقه‌ای را یکی از موضوعات مهم مغفول مانده اعلام کرد و افزود: در همین راستا نشست آمایش منطقه‌ای برای اولین بار در کشور در فارس با حضور استان‌های بوشهر و کهگیلویه و بویراحمد برگزار و خط شکنی انجام شد.

به گزارش سینا پرس فارس، افکاری در بخش دیگری از سخنان خود یکی از چالش‌های اساسی فارس را موضوع آب اعلام کرد و گفت: متاسفانه در مطالعات انجام شده میان دستگاههای مرتبط با این بخش، هیچ هماهنگی از نظر تولید، توزیع و مصرف آب وجود ندارد، لذا سازمان مدیریت و برنامه ریزی فارس با انعقاد قراردادی مطالعات تولید تولید، توزیع و مصرف آب را در دستور کار قرار داده و دستگاههای مرتبط را ناظر این طرح قرار داده تا به یک برنامه کوتاه و بلندمدت دست یابیم و در این مسیر هر کسی تکلیف خود را بداند.

او تاکید کرد: در این پروژه به دنبال یک کار صرف پژوهشی نیستیم و تمام نگاهمان عملیاتی شدن این مطالعه است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی فارس از تهیه اطلس هوشمند سرمایه گذاری در فارس خبر داد و گفت: در حال حاضر این اطلس توسط چند نفر از اساتید دانشگاه شیراز در دست مطالعه و تهیه است و نگاهمان منتفع شدن استان از رویکردهای سرمایه گذاری تعریف شده است.

گزارش: محمدرضا قشقایی زاده

خروج از نسخه موبایل