به گزارش سشینا پرس فارس، دانشمندان قصد دارند بر پایه نتایج تحقیقات تازه از ماده شیمیایی موجود در پوسته سخت پوستان برای پایداری و افزایش طول عمر باتریها استفاده کنند.
آنها به تازگی در مریلند باتریهایی ساختهاند که از کیتین به دست آمده از پوسته خرچنگ برای ذخیره انرژی استفاده می شود. کیتین که نوعی پلی ساکارید یا پلیمر متشکل از زنجیرههای طولانی گلوکزی است، موجب سخت و مقاوم شدن پوسته سخت پوستانی همچون خرچنگ و میگو میشود. این ماده در قارچها و حشرات و نیز در ضایعات غذایی رستورانها یافت میشود.
دانشمندان مدتهاست که در مورد کاربردهای مختلف کیتین در مهندسی پزشکی و برای مصارفی همچون پانسمان زخم و درمانهای ضد التهابی تحقیق کردهاند ولی بررسی کاربرد آن در مهندسی برق و الکترونیک عمر کوتاهتری دارد.
بر پایه نتایج تحقیقی که روز پنجشنبه در نشریه مَتر (Matter) منتشر شد، از طریق پردازش شیمیایی و افزودن محلول آبی اسیداستیک، میتوان کیتین را در نهایت به یک غشای ژل سفت و پایدار سنتز کرد و به عنوان الکترولیت در باتری مورد استفاده قرار داد.
در واقع، الکترولیت مایع، ژل درون باتری است که به یونها (مولکولهای باردار) کمک میکند تا بین دو سر باتری حرکت کنند و امکان ذخیره انرژی را فراهم کنند. با ترکیب این الکترولیت به دست آمده از سنتز کیتین با روی میتوان یک باتری ارزان قیمتِ قابل شارژ و دارای عمر طولانی برای استفاده در خودروهای الکتریکی ساخت.
گزارش: محمدرضا قشقایی زاده