به گزارش سینا پرس فارس، نسرین نسیمی گفت: درمان این بیماری در مرحله حاد، استراحت در بستر تا برطرف شدن التهاب و درد و همچنین دارو درمانی از جمله تجویز داروهای ضد نقرس (مانند کلشی سین و آلوپورینول)، تجویز داروهای مسکن ضد التهاب غیراستروئیدی و داروهای کورتیکواستروئیدی است.
کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز افزود: اما با رعایت نکات تغذیه ای نیز می توان از تشدید این بیماری پیشگیری کرد که برخی از آن نکات به شرح ذیل میباشد
پرهیز از مصرف غذاهای سرشار از «پورین»: این غذاها سبب تولید اسید اوریک بسیار زیادی در بدن می شود که تشدید بیماری را به همراه دارد. اغلب غذاهایی مانند گوشت قرمز، غذاهای دریایی (ماهی و میگو)، احشای داخلی مانند کله پاچه، مغز، جگر و ماکیان که منبع خوب پروتئین محسوب می شوند، از میزان پورین بالایی برخوردار هستند.
نسیمی خاطر نشان کرد، محدود کردن مصرف غذاهایی که سطح متوسطی از پورین دارد، از جمله مارچوبه، گل کلم، اسفناج، ریواس، لوبیاها، قارچ و عدس، همچنین این موارد در زمان حملات نقرس باید به طور کامل حذف شود.
او گفت: پرهیز از مصرف زیاد چربی ها، زیرا چربی زیاد مانع دفع اسید اوریک می شود و سبب افزایش حملات و درد نقرس می شود.
وی افزود: محدود کردن مصرف گوجه فرنگی و محصولات آن؛ همچنین توت فرنگی و زرده تخم مرغ. این مواد سبب اسیدی شدن خون می شود که این عامل به تشکیل کریستال های اورات کمک کرده و سبب افزایش حملات نقرس در گروهی از بیماران می شود و روزانه مصرف دست کم لیوان آب بسیار مفید است.
نسرین نسیمی، محلول بسیار رقیق شده سرکه سیب یک محلول کمک کننده به این بیماران است که بهتر است با تجویز پزشک مصرف شود.
نسیمی گفت: اگر فرد مبتلا به نقرس دچار اضافه وزن و یا چاقی باشد، بهتر است با نظر متخصص تغذیه به آرامی وزن خود را کاهش دهد، زیرا رژیم های سخت و شدید می تواند سبب افزایش اسید اوریک در خون شود. البته چاقی به تنهایی نیز می تواند سبب افزایش اسید اوریک خون شود.
این کارشناس ارشد تغذیه بالینی در پایان افزود: به طور کلی خوب است بدانیم «ورزش» و «تغذیه صحیح» می تواند از عوارض وخیم نقرس جلوگیری کند.
گزارش: محمدرضا قشقایی زاده