به گزارش سینا پرس فارس، دکتر حسن همایون در حاشیه آموزشی و رونمایی از سامانه آموزشی راهبر در استان فارس در گفت و گو با خبرنگاران افزود: خدمات سامانه راهبر شامل تعیین حدود و وضعیت روستاها، خدمات فنی صدور پروانه، صدور پایان کار و عدم خلافی، تغییر کاربری، اصلاح ضوابط، اصلاح معابر ، اصلاح محدوده و خدمات بهسازی روستایی است .
به گفته او؛ این سامانه از سال ۹۷ فعالیت خود را آغاز کرده و اکنون از حالت پایلوت به صورت قطعی عملیاتی میشود ، پرداختهای الکترونیک از جمله مزایای این سامانه است که در فارس هم این خدمات فعال شده است.دهیاران در مناطق روستایی به عنوان همکاران بنیاد مسکن به این سامانه میپیوندند و در استان تلاش شده تا دهیاران ۶۰ درصد روستاهای استان به این سامانه بپیوندند و برخی از آنها نیز فعال شدهاند.
همایون با اشاره به راهاندازی درگاه الکترونیکی سامانه مدیریت ساخت و ساز روستایی(راهبر) اظهار کرد: سامانه مدیریت ساخت و ساز روستایی به منظور تسهیل دسترسی متقاضیان و ناظران نظام فنی به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی راهاندازی شده و میتوان گفت که فعالیت این سامانه گام بلند و خدمت بزرگی در راستای ارائه خدمات الکترونیک و دولت الکترونیک است.
او ادامه داد: همه خدماتی که قابلیت انجام غیرحضوری دارد و میتوان به صورت الکترونیک آن را در مراکز خدمات الکترونیک روستاهای کشور ارائه کرد، در سامانه راهبر طراحی و ارائه شده است و با راهاندازی این سامانه از مراجعه روستاییان به شعب بنیاد مسکن انقلاب اسلامی جلوگیری می شود و خدمات به راحتی در دسترس آنهاست.
همایون با بیان اینکه متقاضیان استفاده از خدمات سامانه راهبر از سه طریق میتوانند به سامانه دسترسی داشته و از خدمات آن بهرهمند شوند، افزود: روستاییان میتوانند از طریق گوشی و یا سیستم خانگی از این خدمات استفاده کنن، در غیر این صورت از طریق دهیاری و یا طریق دفاتر پیشخوان دولت در روستاها نیز امکان دریافت این خدمات وجود دارد که با دریافت یک کد رهگیری امکان پیگیری تمام خدمات و اقدامات را پیدا میکنند.
مدیرکل بنیاد مسکن فارس نیز بیان کرد: اراضی در شهرهای زیر ۱۰۰ هزار نفر تامین و دراختیار بنیاد مسکن قرار میگیرد.شیوههای مختلفی برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن اجرا شده است، در شهرهای زیر ۵۰ هزار نفر ساختمان دو طبقه دو واحدی و در شهرهای زیر ۱۰۰ هزار نفر ساختمان دو طبقه چهار واحدی در قالب طرح نهضت ملی مسکن ساخته میشود.
عطاءالله زمانی با اشاره به اینکه اصرار ما این است که زمین در اختیار مردم قرار گیرد و متقاضیان پای کار بیایند، گفت: بر اساس نقشه و تیپهای مختلفی که طراحی شده است بخشی از کار ساخت به مردم واگذار شود.
او همچنین بر لزوم تکمیل واریز وجه متقاضیان مسکن در طرح ملی مسکن تاکید کرد و گفت: متقاضیانی که ۴۰ میلیون تومان واریزی اولیه را داشتهان، میتوانند پروانه ساخت دریافت کنند، کسانی که وجه واریز نکردهاند ، وزارت راه و شهرسازی این افراد را رد درخواست میکند ، رد درخواست به منزله حذف نیست بلکه به معنای آن است که باید در لیست انتظار باشند تا واریزی ۴۰ میلیون تومان را انجام دهند.
مدیرکل بنیاد مسکن فارس به ایجاد سامانه راهبر در روستاها نیز اشاره کرد و گفت: ایجاد این سامانه یک کار کلیدی است که ارائه خدمات به روستاییان را تسهیل می کند ، با فعال شدن سامانه راهبر، اخذ تسهیلات بانکی بهتر و بیشتر به جریان می افتد ، حدود ۹ فعالیت دراین سامانه پیش بینی شده است.
زمانی با اشاره به اینکه، سامانه راهبر باهدف دسترسی راحت روستاییان به خدمات پایلوت، کاهش ترافیک و خطرات جادهای در ترددها، کاهش هزینهها در فارس و برخی استان ها راهاندازی شده است ، ادامه داد: با شیوع ویروس کرونا و لزوم ارائه خدمات از طریق الکترونیک باعث شد که این سامانه راهاندازی شود تا از تردد روستاییان به شهر برای ارائه درخواست و پیگیری ساخت بنا به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی جلوگیری شود و روستاییان در همان محل زندگی خود بتوانند این کارها را انجام دهند.
زمانی اضافه کرد: خدمات مربوط به امور زمین ، صدور پروانه ساخت، اصلاح و تغییر کاربری ها و درخواست الحاق به محدوده طرح، درخواست تسهیلات در این سامانه پیش بینی و طراحی شده است و با تهیه این بانک اطلاعاتی، دسترسی به اطلاعات برای ناظران و مردم تسهیل میشود.
گزارش: محمدرضا قشقایی زاده