به گزارش سینا پرس فارس، ستارههای «اس» به گروهی از ستارههای با سرعت بالا گفته میشود که به دور سیاهچاله مرکز کهکشان راه شیری در حال گردشاند، دانشمندان پس از رصد «اس۴۷۱۶» به مدت تقریبا ۲۰ سال، دریافتند که این ستاره تنها در مدت چهار سال با سرعت هشت هزار کیلومتر بر ثانیه به دور سیاهچاله کلانجرم با قطر ۲۳.۵ میلیون کیلومتر می گردد.
دکتر فلوریان پایسکر، گفت: قرار گرفتن یک ستاره در مداری پایدار و نزدیک و سریع در مجاورت یک سیاهچاله کلانجرم، بسیار غیرمنتظره بود و بیانگر نهایت محدودهای است که میتوان با تلسکوپهای معمولی مشاهده کرد.
مدار نزدیک به سیاهچاله اس۴۷۱۶ هنوز برای دانشمندان گیجکننده است. ستارهها نمیتوانند به این راحتی در نزدیکی سیاهچاله شکل بگیرند. میشایل زایاچیک، اخترفیزیکدان دانشگاه ماساریک در شهر برنو در جمهوری چک گفت: ستاره «اس۴۷۱۶» مجبور بود به سمت داخل حرکت کند، برای مثال با نزدیک شدن به سایر ستارگان و اجرام در اس کلاستر، که باعث شده است مدار آن بهطور قابل توجهی کوچک شود.
در مجموع پنج تلسکوپ برای رصد این ستاره مورد نیاز بود که چهار تلسکوپ از این پنج تلسکوپ، در یک تلسکوپ بزرگ ترکیب شدند تا امکان رصد دقیقتر و دقیقتر را فراهم کنند.
گزارش: محمدرضا قشقایی زاده