به گزارش سینا پرس فارس، حباب های آبی در واقع کهکشان نیستند. خوشه ستارهای معمولی که میشناسید هم نیستند. این «حبابهای آبی» اسرارآمیز که فقط از ستارههای جوان و آبیرنگ تشکیل و از کهکشانهای همسایه خود جدا شدهاند، ممکن است نوع جدیدی از منظومه ستارهای باشند.
این موضوع بر اساس یافتههایی است که اخیرا در دویستوچهلمین نشست انجمن نجوم آمریکا در پاسادنای کالیفرنیا مطرح شد. این حبابها در فاصله ۳۰۰ هزار سال نوری از کهکشانهای دیگر قرار دارند و ممکن است زمانی تشکیل شده باشند که در اثر برخورد با کهکشانی دیگر، به زور از کهکشان مادر خود به بیرون پرتاب شدهاند.
تیمی از اخترشناسان به سرپرستی دیوید سَند، استاد نجوم دانشگاه آریزونا، همراه با همکارانش در سایر تیمهای پژوهشی، نخستین حبابها (SECCO1) را طی بررسی ابرهای گازی بینکهکشانی به منظور یافتن نشانههایی از ستارههای تازهتشکیلشده، مشاهده کردند. این تیم تحقیقاتی با استفاده از تلسکوپ فضایی هابل تلسکوپ آرایه بسیار بزرگ در نیومکزیکو و تلسکوپ بسیار بزرگ در شیلی، موقعیت مکانی SECCO1 را در خوشه دوشیزه (Virgo)، یعنی گروهی از کهکشانها در فاصله حدود ۶۵ میلیون سال نوری از زمین، مشخص کردند.
SECCO1 و سایر حبابهایی که پژوهشگران شناسایی کردند، فقط شامل ستارههای جوان و آبی بودند و هیچ ستاره قرمز پیرتری بین آنها وجود نداشت. همچنین حبابها فاقد شواهدی از وجود هیدروژن اتمی بودند [یعنی فاقد] ابرهایی از اتمهای هیدروژن منفرد که معمولا به یکدیگر میپیوندند تا قبل از تشکیل ستاره، هیدروژن مولکولی تشکیل دهند.
مایکل جونز، پژوهشگر پسادکتری رصدخانه استوارد دانشگاه آریزونا، در سخنانی میگوید: «وجود ستارگان اغلب جوان و سیگنالهای کم حاکی از آناند که این منظومهها باید گاز خود را همین اواخر از دست داده باشند.» دکتر جونز همچنین نویسنده اصلی مقالهای است که منظومههای ستارهای حباب آبی را شرح میدهد.
گزارش: محمدرضا قشقایی زاده