به گزارش سینا پرس فارس، پلیس استرالیای غربی پس از بازرسی خانۀ این نوجوان ۱۸ ساله در اوایل ماه ژوئن، این اسلحه را کشف و در بیانیهای اعلام کرد: «اگرچه ظاهر این اسلحه شبیه اسباب بازی است اما میتواند آسیب جدی به جامعه ما وارد کند. این موضوع که این نوجوان توانسته چنین چیزی را در خانه و با یک چاپگر سه بعدی بسازد، بسیار نگران کننده است.»
گزارشها حاکی از آن است که تنها با یک بار فشار دادن ماشۀ این سلاح، میتوان ۱۵ گلوله شلیک کرد و پلیس استرالیا مدعی است که ساخت آن با موادی به ارزش کمتر از ۴۰ دلار استرالیا و طی دو روز ممکن شده است.
سال گذشته، استرالیای غربی خواستار تغییر قوانین مرتبط با اسلحه شده بود و بطور مشخص نیز تاکید کرده بود که باید تولید سلاحهای گرم پلاستیکی با چاپگرهای سه بعدی غیرقانونی اعلام و برای مجرمان، مجازات حداکثر تا ۱۰ سال حبس در نظر گرفته شود.
در استرالیا، داشتن سلاحهای تمام اتوماتیک برای غیرنظامیان ممنوع است و برای مالکیت دیگر انواع سلاح نیز مقررات سخت گیرانهای وضع شده است؛ بر این اساس تنها افراد بالای ۱۸ سال آن هم در صورت داشتن مجوزهای معتبر میتوانند مالک سلاح باشند.
استرالیا پس از آن اقدام به تغییر قوانین حمل اسلحه کرد که مردی در سال ۱۹۹۶ میلادی به سمت گردشگران در پورت آرتور تیراندازی کرد و ۳۵ نفر را کشت.
این قتل عام مردم، کشور را به وحشت انداخت و دولت به سرعت قوانین مربوط به مالکیت سلاح گرم را تغییر داد. علاوه بر این، یک عفو سراسری اعلام شد تا مردم را تشویق کنند اسلحههای خود را بصورت ناشناس به ایستگاههای پلیس تحویل دهند و مجازات نشوند. این کار باعث شد حدود ۶۴۰ هزار اسلحه غیرمجاز از سراسر کشور جمع آوری شود.
از آن زمان تا کنون، چند بار دیگر نیز عفوهای کوتاه مدتی با هدف جمع آوری اسلحههای گرم اعلام شده که باعث گردید تنها در جریان آخرین عفو ملی که برای مدت سه ماه در سال ۲۰۱۷ میلادی برقرار بود، حدود ۵۷ هزار اسلحه گرم دیگر جمع آوری شود.
آخرین تیراندازی گروهی در استرالیا در سال ۲۰۱۸ روی داد که در جریان آن هفت نفر در ملکی در پرث واقع در استرالیای غربی کشته شدند. این بدترین کشتار جمعی روی داده در این کشور طی ۲۲ سال گذشته محسوب میشود.
گزارش: محمدرضا قشقایی زاده