به گزارش سینا پرس فارس، کلی فیدو وایت، زن ۴۱ ساله انگلیسی، سالهاست که با بیماری «سندرم بوی ماهی» دستوپنجه نرم میکند. او در توصیف این بیماری به مجله اینترنتی NeedToKnow.online گفت: «در دو واژه خلاصهاش میکنم: درک نشدنی و منزویکننده. بدترین قسمت ماجرا این است که حس میکنید دارید دیوانه میشوید و اگر اجازه دهید، شرایط میتواند بر افکار شما مسلط شود.»
این فرد بومی اولدهام منچستر، بهطور خاص از بیماری تریمتیلآمین یا TMAU رنج میبرد که یک بیماری متابولیک نادر و معروف به «سندرم بوی ماهی» است. هرچند باید گفت بویی که فرد با داشتن این بیماری تولید میکند فقط به بوی ماهی خلاصه نمیشود و در برخی بیماران بوی پیاز و حتی مدفوع نیز گزارش شده است.
نکته جالب توجه این است که کلی فیدو وایت خودش یک متخصص بهداشت و درمان است و نیازی ندارد دیگران به او بگویند برای تمیزی بدنش باید چه کار کند.
براساس گزارش سرویس سلامت همگانی انگلیس، بروز این بیماری زمانی اتفاق میافتد که هنگام تجزیه غذا بهوسیله باکتریها، بدن نتواند یک ماه شیمیایی با بوی قوی به نام تریمتیلآمین (Trimethylamine) که در روده تولید میشود را به ماده شیمیایی بدون بو تبدیل کند.
درنتیجه تریمتیلآمین در بدن جمع میشود و مایعات بدن ازجمله عرق و ادرار را آلوده میکند و سبب ایجاد بوی بسیار بد و غیرعادی آنها میشود.
ازجمله عواملی که این بیماری را تشدید میکند میتوان به خوردن غذاهای دریایی، لوبیا، تخممرغ و شیر گاو اشاره کرد.
بیماری فوقالعاده نادری که سرویس سلامت همگانی تنها ۱۰۰ مورد آن را ثبت کرده است و متخصصان رقم واقعی را دو برابر آنچه ثبت شده است، میدانند.
متاسفانه تشخیص این بیماری سخت است، چرا که بدن هر لحظه در حال تولید بو نیست و متخصصان هم تنها به گفتههای بیمار اکتفا نمیکنند.
بیماری «سندرم بوی ماهی» از کودکی با کلی فیدو وایت همراه بوده است. وقتی فقط ۶ سال داشت، متخصص ایکسری متوجه غیرعادی بودن بوی ادرار او میشود، اما این شرایط بدون تشخیص بیماری ادامه مییابد. با رسیدن به دوره نوجوانی این بوی بد به سر حد تندی میرسد، اما همچنان تشخیص بیماری تا سال ۲۰۱۵ به تعویق میافتد.
گزارش: محمدرضا قشقایی زاده