به گزارش سینا پرس فارس، ماهی، غذایی که اغلب آن را بهعنوان ابَرغذا میستایند، خواص تغذیهای آشکاری دارد و اسیدهای چرب و ویتامینهای ضروری را به بدن میرساند.
اما خوردن مقدار بیش از حد از این غذا میتواند زیانبار باشد. طبق نتایج مطالعهای جدید، خوردن دو وعده ماهی در هفته که سازمان خدمات ملی سلامت انگلیس توصیه کرده است، با افزایش خطر ابتلا به سرطان پوست که مرگبارترین نوع سرطان است رابطه دارد.
در این تحقیق جدید، پژوهشگران دانشگاه براون دریافتند افرادی که معمولا روزانه (۳۰۰ گرم در هفته) ماهی مصرف میکنند نسبت به آنان که معمولا روزی ۳.۲ گرم ماهی مصرف میکنند، ۲۲ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به ملانوما بدخیماند.
کسانی که بیشتر ماهی مصرف میکنند ۲۸ درصد نیز بیشتر در معرض خطر رشد یاختههای نامعمول فقط در لایه خارجی پوستاند که از آن به ملانوما درجه صفر یا محل ملانوما و گاهی پیشسرطان یاد میشود.
این یافتهها بر اساس مطالعه ۴۹۱ هزار و ۳۶۷ بزرگسال در امریکا انجام شد و در نشریه علل و مهار سرطان (Cancer Causes & Control) منتشر شده است.
آرتور یونیانگ چو گفت: ارتباطی که در این پژوهش از آن سخن رفته است باید بیشتر بررسی شود، حدس میزنیم یافتههایمان احتمالا ناشی از آلودگی موجود در ماهی نظیر بایفنیلهای پلیکلرینهشده، دیاکسینها، آرسنیک و جیوه باشد.
سایر متخصصان گفتهاند ماهی غذای مهم و سالمی است و نیازی به توقف مصرف آن نیست، دکتر دواین ملر، استاد ارشد دانشکده پزشکی آستون، افزود: نویسندگان این مقاله میگویند ممکن است ارتباطی بین آلایندههای موجود در ماهی با افزایش خطر ابتلا به سرطان وجود داشته باشد، اما این آلایندهها احتمالا بر افزایش خطر مشکلاتی فراتر از سرطان پوست اثر دارد.
این پژوهش سازوکار شفافی ندارد و معلوم نیست مصرف ماهی چطور میتواند خطر ابتلا به سیهتود را افزایش دهد زیرا شواهد مشخصی دال بر این وجود ندارد که خوردن ماهی به افزایش خطر ابتلا به سرطان پوست منجر میشود.
گزارش: امیر محمد مظفری