به گزارش سینا پرس فارس، یکی از ویژگیهایی که دبورا جیمز در نبردش با سرطان روده از خود نشان میدهد، تفکر مثبت است. این باور درونی، قدرتی واقعی را آشکار میکند که بیتردید در این سفر از زمان تشخیص بیماری تا مراقبتهای آخر عمر تاثیرگذار است. متاسفانه این تفکر مثبت ذهنی ممکن است فقط در مورد او و امثال او موثر باشد؛ نمیتواند پیشرفت ناگزیر بیماری کشنده را متوقف کند.
درست مانند مشکلات جسمی، مشکل سلامت روان نیز ممکن است در جریان پیشرفتش موجب احساس ناتوانی شود. از این رو جای خوشوقتی است که تحقیق جدیدی از دانمارک نشان میدهد که اگر فردی باور داشته باشد که میتواند سلامت روان خود را بهبود بخشد، این امر اثر مثبتی بر سلامتیاش خواهد داشت.
هرچند این موضوع ممکن است بدیهی به نظر برسد، تاکنون شواهد چندانی برای تایید این باور وجود نداشته است. بیشتر چیزهایی که "در این زمینه" بر آن تکیه میکردهایم، روایتهای شخصی بوده است. محققان در مصاحبه با هزاران نفر دریافتهاند که آنهایی که بیشترین نمره را از نظر مقیاس بررسی خودباوری به دست آوردهاند، به نظر میرسد بیشتر از سلامت خوب روانی برخوردار باشند و مهم آنکه جلو پیشرفت مشکلات سلامت روان را در گامهای نخست آن میگیرند.
همان محققان، کمپین عمل-تعلق- تعهد (Act-Belong-Commit-ABC) را راه انداختهاند که ابزاری قابل دسترسی برای افزایش سلامت روانی فرد است.
عمل (Act): از نظر جسمی، روانی، اجتماعی، و روحی خود را فعال نگه دارید. کاری بکنید – مانند پیادهروی، کتاب خواندن، بازی کردن، یا شروع یک سرگرمی.
تعلق (Belong): دوستیها و روابط نزدیک اجتماعی را حفظ کنید، فعالیتهای گروهی داشته باشید و در رویدادهای اجتماعی شرکت کنید. فعالیتی را همرا با کسی انجام دهید- خواه بیرون رفتن با دوستان برای شام باشد یا پیوستن به لیگ ورزشی تفریحی.
تعهد (Commit): هدف و چالش داشته باشید، در فعالیتهایی که به زندگی معنا و انگیزه میدهند، شرکت کنید؛ از جمله هدفگذاری و داوطلب شدن برای کمک به دیگران.
محققان گزارش دادهاند که ۸۰ درصد شرکتکنندگانی که در مورد کمپین ایبیسی (ABC) شنیده بودند، چه به دلیل کسب معلومات تازه و چه عمل کردن به آن، از آن منفعت بردهاند.
گزارش: محمدرضا قشقایی زاده