به گزارش سینا پرس فارس، مریم مهارت گفت: مصرف زیاد نمک و غذاهای شور سبب ابتلا به بسیاری از بیماری هایی از جمله فشار خون بالا، بروز بیماری های قلبی و عروقی، پوکی استخوان، سرطان معده و نارسایی کلیه می شود. یکی از دلایل اصلی مصرف زیاد نمک عادت کردن ذائقه افراد به غذای پر نمک است.
مهارت افزود، عادت های غذایی در دوران کودکی شکل می گیرد و تا سال ها پایدار خواهد ماند. بنابراین عادات غذایی سالم را باید از دوران کودکی پایه ریزی کنیم. با کم کردن مقدار نمک مصرفی کودک به روش های مختلف می توان او را به طعم کم نمک عادت داد. با کاهش مصرف نمک، ذائقه کودک به غذای کم نمک عادت می کند و در بزرگسالی شانس ابتلا به بسیاری از بیماری ها در او کاهش می یابد.
اومهمترین منابع دریافت نمک در رژیم غذایی را موارد ذیل دانست:
* نمک آشپزخانه و سفره که زمان طبخ یا سرسفره به غذا افزوده می شود.
* انواع غذاهای آماده مانند سوسیس، کالباس و همبرگر
* انواع کنسروها مانند کنسرو خورشت ها و کنسرو سبزی ها
* انواع تنقلات شور مانند چیپس و چوب شور
* لبنیات شور مانند پنیر، دوغ و کشک شور
* انواع شوری ها مانند خیارشور، کلم شور، ترشی ها و زیتون
* آجیل و مغزهای شور
کاهش مصرف نمک در کودکان با ذائقه سازی
وی خاطر نشان کرد، برای اینکه ذائقه کودک به شوری عادت نکند، در سال نخست زندگی کودک نباید نمک به غذای کمکی افزوده شود و بعد از یک سالگی غذای کودک با کمترین میزان نمک ممکن تهیه شود همچنین بر مبنای ذائقه خود به غذای کودک نمک اضافه نکنیم.
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد، از گذاشتن نمکدان در سفره یا میز غذا خودداری کنید ومصرف غذاهای کنسرو شده و آماده در برنامه غذای کودک محدود شود.
دکتر مریم مهارت براین موضوع تاکید کرد که برای بهبود طعم غذای کودک به جای نمک از سبزی های تازه و معطر و لیموترش استفاده شود و استفاده از غذاهای شور مثل آجیل شور، خیارشور و کلم شور برای کودک محدود شود وبه جای تنقلات شور و پر نمک می توان از انواع میوه های خشک مثل خرما، توت، برگه ها و انجیر به عنوان میان وعده برای کودک استفاده کرد.
او در پایان افزود: در برنامه غذایی روزانه کودک از پنیر کم نمک و دوغ کم نمک استفاده شود و برای حفظ ید نمک، مقدار اندک نمک باید در انتهای پخت به غذای کودک اضافه کنید.
گزارش: محمدرضا قشقایی زاده