به گزارش سینا پرس فارس، مرادی مدیرعامل موسسه خیریه حامیان اوتیسم شیراز هدف از برپایی این نمایشگاه را افزایش آگاهی جامعه درباره اختلالات اوتیسم دانست و گفت: این غرفه همزمان با ماه جهانی آگاه سازی اجتماعی اوتیسم تا ۱۶ اردیبهشت در ضلع شمال غربی بوستان آزادی برای بازدید عموم دایر است.
او گفت: اوتیسم یا درخودماندگی، نوعی اختلال عصبی و رشدی است که علت اصلی بروز آن تاکنون شناخته نشده است.
مرادی گفت: کودکان مبتلا به این اختلال نسبت به همسالان خود در برقراری ارتباط اجتماعی و کلامی با دیگران و نیز یادگیری دچار مشکل هستند.
مدیرعامل موسسه خیریه حامیان اوتیسم شیراز با اشاره به سن طلایی تشخیص اوتیسم در کودکان بین ۲ تا ۵ سال گفت: در صورت تشخیص زودهنگام با اقدامات توانبخشی از جمله گفتار درمانی می توان ناتوانی های ناشی از این اختلال را به حداقل رساند.
جعفری سرپرست معاونت امور توانبخشی بهزیستی فارس نیز گفت: در زمان حاضر ۲ مرکز برای خدمات توانبخشی کودکاناوتیسم در شیراز راه اندازی شده است که با هماهنگی به عمل آمده با سازمان بهزیستی کشور به زودی تعداد این مراکز در استان افزایش می یابد.
او توجه والدین به علائم بروز اوتیسم در کودکان را مهمترین عامل تشخیص این اختلال در مراحل اولیه برشمرد و گفت: برقرار نکردن تماس چشمی، تاخیر در مهارتهای گفتاری، رفتارهای تکراری و کلیشه ای، واکنش غیرمنتظره به صداها، تصاویر و نور از جمله علائم اولیه اختلال طیف اوتیسم است.
جعفری گفت: خانواده ها با مراجعه به سامانه غربالگری کودکان اوتیسم بهزیستی کشور و تکمیل فرمهای مربوطه نسبت به تشخیص این اختلال در کودکان خود اقدام کنند.
سرپرست معاونت امور توانبخشی بهزیستی فارس گفت: شناسایی و پرورش توانمندی و استعدادهای نهفته کودکان اوتیسم می تواند در توسعه روابط اجتماعی و ارتقا کیفیت زندگی آن ها نقش بسزایی ایفا کند.
او گفت: در این غرفه که با مشارکت موسسه خیریه حامیان اوتیسم شیراز برپا شده برخی آثار نقاشی، صنایع دستی و دست ساخته های کودکان اوتیسم در معرض دید علاقمندان قرار گرفته است.
گزارش: امیر محمد مظفری