به گزارش سینا پرس فارس، پروژه هایی که مبتنی بر نیازهای جامعه و صنایع مختلف تولید می شوند و روند توسعه کشور را شتاب می دهند که از ان جمله می توان به طرحهایی چون «توسعه سامانه کشاورزی هوشمند و دقیق»، «سامانه همراه برداشت خودکار اطلاعات مکانی پایگاه داده امداد و نجات»، «طراحی سامانه مدیریت بحران مبتنی بر فناوریهای GIS و سنجش از دور»، «آنالیز هوشمند و رصد جادهای بر اساس تصاویر هوایی دوربین رقومی زنیت» و «تهیه مدل سه بعدی محدوده نقاط حادثه خیز» و غیره اشاره کرد.
همچنین اتصال فناوران به نیازهای صنایعی چون هوافضا، کشاورزی، آتش نشانی، هواشناسی و غیره از جمله این اقدامات است که به کاربردی شدن محصولات و خدمات این حوزه در زندگی مردم و جامعه کمک کرده است.
این اقدامات با هم افزایی میان بازیگران این عرصه نتیجه بخش تر و کارآمدتر خواهد بود. چنین اتفاقی است که می تواند منجر به استفاده کامل از همه توانمندی ها و ظرفیت های موجود در کشور شود و پیوندی ناگسستنی میان دانشگاه، صنعت و دولت ایجاد خواهد کرد تا با این کار؛ فناوریها در زندگی مردم کاربردیتر شود.
فناوریهایی که می توانند با ورود به صنایع مختلف و ارائه خدمات مبتنی بر نیازهای جامعه، در تسهیل و ارتقای کیفیت زندگی مردم نقش بازی کنند و این روند را سرعت بخشند. به همین دلیل کشورها در تلاشند تا تعامل درست و مداومی با فناوران و صنعتگران داشته باشند و پل ارتباطی شوند میان نیازها و توانمندیها.
ستاد توسعه فناوری های فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری نیز از جمله نهادهایی است که با کمک شرکت های دانشبنیان و خلاق تلاش می کند؛ فناوریهای موجود در کشور را به نیازها پیوند دهد و آنها را در زندگی مردم وارد کند. یکی از این حوزهها فناوری های ژئوماتیک است که در بخش های مختلفی از صنایع کاربردی هستند. اما کاربردی کردن این تکنولوژی ها به وجود 3 ضلع دانشگاه، شرکتهای دانشبنیان و خلاق و حمایتهای دولتی نیاز دارد. به همین دلیل ستاد به عنوان واسطی میان دانشگاهیان و مجموعه های فناور؛ این مهم را محقق کرده است.
منبع: معاونت علمی و فناوری