به گزارش سینا پرس فارس، نورالله مرادی ظهر امروز در مراسم تودیع و معارفه مدیران کل محیط زیست استان فارس با بیان اینکه امسال به ویژه در اسفندماه اتفاقات خوبی برای محیط زیست افتاد، اظهارداشت: در روز 15 اسفندماه رهبری سخنانی مطرح کردند که نقشه راهی برای فعالیت در حوزه محیط زیست شد همچنین نگاه رئیسجمهور به حوزه محیط زیست یک نگاه دارای اولویت است.
وی با بیان اینکه طرح این نکته که توسعه فرع بر محیط زیست است، نویدبخش اتفاقات خوب در این حوزه است، گفت: شعار سازمان محیط زیست در سال جدید تکیه بر مردممحوری و استفاده از فعالیتهای فناورانه است چون نیروی محیط زیست کفاف این گستره عظیم را نمیدهد بنابراین باید از ظرفیتهای مردمی و تشکلها استفاده شود.
مرادی با بیان اینکه یکی از برنامههای ما افزایش تعداد سمنها است، افزود: در استان فارس به این مهم توجه ویژه شده اما باز هم بر این امر تاکید داریم علاوه بر آن در شعار امسال بحث دانشبنیان برجسته شده و محیط زیست بایستی به این سمت برود و حضور جدی داشته باشد.
معاون آموزش و مشارکتهای سازمان محیط زیست با بیان اینکه انتظار داریم که حتما مدیریت جدید به سمت استفاده از ظرفیت افراد فعال در حوزه فناوری و دانشبنیان برود، گفت: توجه و استفاده بیشتر از ظرفیت رسانهها از دیگر انتظارات از مدیریت جدید است.
حفاظت از محیط زیست به شیوه مردممحور منجر به نتیجه میشود
عطا پورشیرزاد، سرپرست جدید سازمان حفاظت محیط زیست استان فارس نیز در ادامه با بیان اینکه ادامهدهنده کارهای ارزشمند و علمی محیط زیست خواهیم بود، گفت: موارد انجام شده در استان را پیگیری خواهیم کرد و دیدگاه کاری ما مشارکت مردمی است.
وی با بیان اینکه تبیین سبک زندگی که در بیانیه گام دوم انقلاب مطرح شده در حوزه محیط زیست راهگشا است، افزود: حتماً باید همه دستگاههای اجرایی پای کار باشند چون محیط زیست یک دستگاه نظارتی است و بیشتر اقدامات توسط دیگر دستگاهها اجرا میشود.
سرپرست سازمان محیط زیست استان فارس با بیان اینکه استان فارس از قومیتهای زیادی تشکیل شده و تنوع زیستی زیادی دارد، تاکید کرد: تنها با استفاده از روش حفاظت مردمپایه میتوان از محیط زیست حفاظت کرد و در همین راستا استفاده از ظرفیت سمنها و ارتباط مداوم با آنها نیز در دستور کار خواهد بود.
وی با بیان اینکه ارتباط با دستگاه قضا بیشتر خواهد شد و به رسانهها اعتقاد دارم چراکه رسانه در فرهنگسازی در این حوزه کارگشا است، افزود: حفاظت از محیط زیست به شیوه مردممحور منجر به نتیجه میشود.
از 13 تالاب استان فارس تنها یک تالاب زنده است
حمید ظهرابی، مدیرکل سابق محیط زیست استان فارس نیز در این مراسم اظهارداشت: با همت و همراهی همکاران در همه بخشها و همکاری ویژه و قابل ستایش سمنها، همکاری دانشگاهها و سازمانها توانستیم در 2 سال گذشته در ارزیابیها از رتبه 27 به رتبه برتر برسیم.
وی با بیان اینکه مهمترین چالش محیط زیست استان آب است، گفت: 13 تالاب بزرگ در استان داریم که در حال حاضر یک تالاب زنده است و مابقی خشک شده در این راستا با حمایت استانداری و سایر دستگاهها ستاد احیای تالابها شکل گرفته و از ظرفیت دانشگاه شیراز و تهران استفاده شده است.
ظهرابی با بیان اینکه برنامه احیای تالابها در حال نهایی شدن و حریم آبی تالابها مشخص شده است، افزود: حقابه برای طشک و بختگان رهاسازی شد و با کمک کشاورزان و مردم این حقابه به تالابها اختصاص پیدا کرد و آب به تالاب رسید.
مدیرکل سابق محیط زیست استان فارس با بیان اینکه با وجود کمبود شدید منابع آبی اما امسال نیز امیدواریم که حقابه رهاسازی شود، بیان کرد: تفاهمنامهای برای احیای تالابها به زودی امضا میشود که براساس آن مدیران دستگاه ملزم به اجرای برنامه احیای تالابها میشوند.
وی با بیان اینکه دستگاههای اجرایی و به ویژه جهاد کشاورزی مکلف شدند که راهی پیدا کنند تا وابستگی معیشت مردم به آب در استان به حداقل برسد، گفت: تغییر معیشت و الگوسازی کشاورزی پایدار به عنوان اساسیترین کارها برای احیای تالابها است.
منبع: تسنیم