به گزارش سینا پرس فارس، تارهای صوتی که نوارهای کوچک ماهیچهای در گلو هستند، با تنفس حرکت میکنند و هنگام حرف زدن دچار لرزش میشوند. وقتی صدا میگیرد، که چیزی مانع از انجام درست لرزش آنها شده است، سرفه نیز مانند گرفتگی صدا ممکن است بر اثر پدیده رفلاکس یا برگشت اسید معده اتفاق بیفتد که در این گونه موارد بادرمان مشکل رفلاکس، سرفه نیز برطرف میشود، در ذیل به مواردی اشاره میشود که در این هنگام باید انجام و برخیدیگر نباید انجام بپذیرد.
به صدايتان استراحت بدهيد
سکوت کامل بهترين راه بهبود گرفتگي صداست. لااقل از پچ پچ کردن و فرياد زدن بپرهيزيد. پچ پچ فشار زيادي بر تارها وارد مي آورد. اگر لازم است، با صداي آرام حرف بزنيد.گلو را مرطوب کنيد.استنشاق بخار آب داغ از درمانهاي بسيار موثر است. از دوش آب گرم يا دستگاه بخور کمک بگيريد. گذاشتن دستگاه بخور در اتاق خواب از خشک شدن هواي آن جلوگيري مي کند.در درون بدن هم به آب کافي نياز داريد. خوردن آب را به قدري زياد کنيد تا ادرار بي رنگ شود. خوردن روزانه 10 تا 12 ليوان آب کافي است.
سوپ مرغ بخوريد
اگر دچار گرفتگي صدا در اثر سرماخوردگي شده ايد، سوپ مرغ يا سير بخوريد. گرماي آن گلو را مرطوب مي کند و سير کم کننده ترشح مخاطي است. ترشحات مخاطي را کم کنيد.داروهاي کاهش دهنده ترشحات مخاطي بخوريد.امامصرف داروهاي ضد حساسيت باعث خشکي گلو مي شوند. داروهاي ضد احتقان هم در کاهش مخاط موثرند. امادرصورتيکه بيماري قلبي داريد قبل از مصرف آين داروها با پزشک مشورت کنيد، چراکه بعضي داروهاي ضد احتقان باعث بالا رفتن فشارخون مي شوند.
آسپرين نخوريد
در التهاب ناشي از سرماخوردگي تارهاي صوتي، آسپرين باعث ازرده شدن بيشتر آنها مي شود و گرفتگي صدا را تشديد مي کند. در صورت لزوم از مسکن هاي ديگر استفاده نماييد.سرفه نکنيد.براي جلوگيري از سرفه کردن و آسيب بيشتر به تارهاي صوتي، از داروهاي ضد سرفه و خلط آور استفاده کنيد.
قرقره نکنيد
برخلاف عقيده شايع، قرقره کردن با دهانشويه، عملا گرفتگي صدا را بيشتر مي کند. بيشتر دهانشويه ها داراي الکل هستندو تارهاي صوتي را بي آب مي کنند. البته محلول هاي قرقره اصلا به تارهاي صوتي نزديک هم نمي شوند بلکه خود عمل قرقره کردن مضر است، چون تارهاي صوتي را به هم زده و تورم آنها را بيشتر مي کند. افئين نخوريد. کافئين موجود در قهوه، کولا و شکلات يک عامل خشک کننده گلو است و کمکي به تارهاي صوتي نمي کند. اگر يک بار دچار گرفتگي صدا شديد، مي توانيد از تکرار آن جلوگيري کنيد.
خود را گرم کنيد
کسي که زياد از صدايش استفاده مي کند، يک ورزشکار صوتي است و مانند هر ورزشکار ديگري بايد قبل از شروع مسابقه خود را گرم کند. شما هم قبل از سخنراني با آواز خواندن کمي گلويتان را تمرين بدهيد.ماهيچه هاي گردن را با دست به آرامي بماليد و به راحتي نفس بکشيدو آرواره را ازاد بگذاريد. شانه هايتان را در جهات مختلف بگردانيد و آنها را به آرامي تکان دهيد. چند جرعه آب بنوشيد. زبان را کمي در دهان حرکت دهيد و بيرون بياوريد. چند خميازه بکشيد و با لبهاي بسته صداهاي آرامي را ادا کنيد تا لرزش آنها را حس کنيد.بعد از سخنراني يا کنسرت نيز همين کارها را تکرار کنيدتا دچار گرفتگي صدا نشويد.گلو را تحريک نکنيد: دود سيگارف بخارهاي شيميايي و خاک اره سبب گرفتگي صدا مي شوند.
سيگار نکشيد و با سيگاريها همنشين نشويد
در جاهايي که مواد محرک و خاک اره وجود دارد، ماسک بزنيد.صدا را صاف نکنيد: صاف کردن صدا عادت بدي است که ترک آن سخت است. به جاي آن اب دهان را قورت بدهيد. يک عمل بلع را به آرامي انجام دهيد، انگار واقعا لقمه اي را قروت مي دهيد.اين کار احساس وجود چيزي در گلو را از بين مي برد. -نزديک به هم حرف بزنيد. اگر در محيط پر سروصدايي مجبور به صحبت با کسي هستيد، در ميدان شنوايي او صحبت کنيد. بهترين روش حرف زدن رودر رو استکه در آن شنونده حرکات لبها را نيز مي خواند.
گزارش: محمدرضا قشقایی زاده