به گزارش سینا پرس فارس، دکتر مهسا موذن با اشاره به اینکه، علاوه بر کاروتنوئیدها، فیتوکمیکال هایی همانند فلاونوئیدها و لیمونوئیدها نیز در مرکبات وجود دارد که به نظر می رسد دارای فعالیت های بیولوژیکی و مزایایی برای سلامتی باشد. از طرفی این گروه از میوه ها فاقد چربی، سدیم و کلسترول است، افزود البته محتویات مواد مغذی و فیتوکمیکال های موجود در مرکبات بسته به شرایط رشد، نوع میوه، میزان رسیدگی، شرایط نگهداری و فرآوری می تواند متفاوت باشد.
موذن افزود، ویتامین C یک ماده مغذی ضروری محلول در آب است که به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کند، در متابولیسم آهن و تولید کلاژن نقش داشته و در فرآیندهای مختلف آنزیمی و هورمونی دارای نقش است، و ویتامین C نیز همچنین با تحریک گلبول های سفید در سیستم ایمنی نقش داشته و در برخی مطالعات نشان داده شده است که ویتامین C شدت و طول مدت علائم سرماخوردگی را کاهش می دهد. بنابراین افزایش سریع میزان ویتامین C و بهبود وضعیت آنتی اکسیدانی بدن را می توان با مصرف مقادیر معقول مرکبات به دست آورد.
وی ادامه داد، همچنین مرکبات حاوی کاروتنوئیدهای زیادی است و بسیاری از عملکردها و فواید سلامتی بدن، به مصرف کاروتنوئیدها نسبت داده شده است. برای مثال دارای فعالیت آنتی اکسیدانی بوده، اثرات مثبتی بر سیستم ایمنی بدن دارد، باعث تشکیل استخوان می شود، سبب بهبود سلامتی چشم شده و می تواند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد.
او افزود، یافته ها نشان می دهد که نارنگی می تواند مقدار قابل توجهی از نوعی کاروتنوئید (بتا-کریپتوزانتین) را فراهم کند که به نظر می رسد منبع بسیار خوبی از ویتامین A باشد.
دکترای تخصصی علوم تغذیه ادامه داد، فیبر اصلی مرکبات «پکتین» است که یک فیبر محلول به حساب می آید. فیبرها می توانند باعث پیشگیری از یبوست، احساس سیری، کاهش جذب کلسترول و اسیدهای صفراوی شده و علاوه بر این به نظر می رسد می توانند مصرف غذا را کاهش داده و خطر بیماری های مزمن را کاهش دهند.
او در پایان اضافه کرد، مرکبات می تواند یک منبع تکمیلی برای فولات رژیم غذایی نیز باشد. به طوری که فولات برای تولید DNA ضروری است و کمبود آن در افزایش غلظت «هموسیستئین» خون که خطر تصلب شرایین و بیماری قلبی را افزایش می دهد، دخیل است.
گزارش: محمدرضا قشقایی زاده