به گزارش سینا پرس فارس، سرپرست مرکز نوآوری تخصصی علوم مهندسی دانشگاه شیراز، در مراسم افتتاحیهی مرکز نوآوری تخصصی علوم مهندسی دانشگاه شیراز گفت: حمایت از شکلگیری چرخهی ایده تا ثروت یکی از اهداف ایجاد مراکز نوآوری، مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری است. مراکز نوآوری بهعنوان اولین نقشآفرینان در اکوسیستم شکلگیری و توسعهی شرکتهای نوپا و دانشبنیان، با محوریت حمایت از کارآفرینان و افراد مستعد و خلاق از طریق ایجاد بسترهای حمایتی و توانمندساز، سعی در پرورش ایدههای نو و کاربردی با رویکردی ثروتآفرین دارند. دانشگاه شیراز با توجه به جایگاه و ظرفیتهای منحصربه فرد دانشی خصوصا در حوزهی علوم مهندسی، با چشمانداز توسعه نوآوریها در حوزههای مختلف علوم مهندسی ازجمله: برق، کامپیوتر، مکانیک، عمران، مواد، شیمی و… و با هدف حمایت از افراد مستعد و خلاق، توسعه کسبوکارهای دانشبنیان و ارائهی خدمات نوآورانه و تخصصی به نهادهای سیاستگذاری، دولتی، اقتصادی، صنعتی و فرهنگی، مرکز نوآوری تخصصی علوم مهندسی را ایجاد کرده است.
دکتر سیداسماعیل حسینی افزود، برای همگامشدن با این تغییرات و بهمنظور استفاده از ظرفیت دانشجویان و دانشآموختگان این دانشگاه در رشتههای مهندسی در پیشبرد اهداف اقتصاد دانشبنیان، حمایت، تقویت و ترویج فرهنگ نوآوری و کارآفرینی، تأسیس شده است.
حسینی بیان کرد، اگر مرکز نوآوری تخصصی علوم مهندسی را بهصورت یک سیستم ببینیم، در این سیستم، حمایتهای مختلفی حول دو محور اصلی انجام میشود: 1. توانمندسازی افراد و 2. پرورش ایدهها و این سیستم دارای سه دسته ورودی اصلی است که عبارتند از: ۱. فرد کارآفرین (صاحب ایده)؛ ۲. فرد متخصص (بدون ایده) و ۳. تیم همراه با ایده.
او گفت: حمایتهای مرکز عبارتند از فضای کار اشتراکی، مشاوره و منتورینگ تخصصی، تیمسازی و شبکه سازی، حمایت مالی و … این سیستم دارای دو خروجی اصلی است: 1. ایده هایی که پرورش یافتهاند و به مرحلهی شتابدهی و جذب سرمایه گذار رسیدهاند و 2. افراد متخصصی که در حوزه کسبوکار توانمند شده اند و دانش و جسارت لازم برای ورود به زنجیره اقتصاد دانشبنیان کسب کردهاند.