به گزارش سینا پرس فارس، کاهش مصرف قند و شکر نخستین مرحله برای داشتن یک رژیم غذایی سالم و متعادل است. و می توانیم با توصیه هایی کاربردی برای کاهش مصرف قند و شکر در برنامه غذایی روزانه خود اقدام کنیم.
۱.هنگام خرید مواد غذایی، نشانگرهای رنگی تغذیه ای را به دقت بررسی کنیم تا بتوانیم مواد غذایی حاوی قند کمتری را انتخاب و خریداری کنیم.
۲.مصرف آبمیوه های صنعتی، نوشیدنی های گازدار و حاوی قند افزوده را محدود کنیم.
۳. به جای مصرف شیرهای طعم دار به ویژه انواع صنعتی، از شیر ساده کم چرب استفاده کنیم.
۴.در مصرف مواد قندی به ویژه قندهای ساده مثل شیرینی، شکلات، مربا، عسل و شربت ها، حد اعتدال را رعایت کنیم.
۵.به جای استفاده از قند و شکر به همراه چای، از خرما، توت خشک، انجیر خشک و کشمش در حد متعادل استفاده کنیم.
۶.آب و دوغ کم نمک را جایگزین انواع نوشابه، آب میوه های صنعتی و شربت ها کنیم.
۷.خرید انواع شیرینی، کلوچه و شکلات را محدود و منحصر به مناسبت های خاص کنیم.
۸.مقدار شکر مورد استفاده در انواع غذا، کیک و شیرینی خانگی را کاهش دهیم.
۹.در نظر داشته باشیم که قهوه و نسکافه های فوری حاوی میزان زیادی شکر افزوده است.
۱۰. در کودکان مبتلا به بیش فعالی، مصرف زیاد قندهای ساده در تشدید علائم موثر است؛ بنابراین توصیه می شود مصرف این مواد غذایی در برنامه غذایی این کودکان محدود شود.
منبع: «اعظم فرمانی»، کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی