به گزارش سینا پرس فارس، در تصاویر شبکیه اشیا با وجود تغییرات مداوم به نظر ثابت میرسند. دلیل این امر وجود منابع داخلی و خارجی نویز است. حال سوال اینجاست که سیستم بینایی انسان چگونه به این ثبات ظاهری دست مییابد؟ نتایج تجقیقات جدید دانشمندان دانشگاه برکلی کالیفرنیا نشان میدهد که مغز انسان همواره در حال بارگذاری محرکهای بصری غنی است. درواقع انسان به جای دیدن آخرین تصاویر، نسخههای قبلی را میبیند چراکه ۱۵ ثانیه طول میکشد تا مغز انسان به روزرسانی شود.
دیوید ویتنی، محقق ارشد این مطالعه و استاد علوم اعصاب دانشگاه برکلی در این خصوص میگوید: اگر مغز ما همیشه بدون درنگ به روزرسانی میشد، دنیا به مکانی پرتلاطم با نوسانات مداوم در سایه، نور و حرکات تبدیل میشد و همواره احساس میکردیم که در حال توهم دیدن هستیم. مغز انسان مانند یک ماشین زمان عمل میکند و ما را در زمان به عقب میبرد.
عملکرد مغز انسان مانند برنامهای است که هر ۱۵ ثانیه یک بار اطلاعات بصری ورودی را یکپارچه میکند تا انسان بتواند زندگی روزمره را مدیریت کند. دانشمندان مکانیسم تغییر کوری را شناسایی کردهاند، در این حالت انسان متوجه تغییرات ظریفی که در طول زمان رخ میدهد، نمیشود. به عبارت دیگر میتوان گفت که مغز انسان در حال تعلل است. به روزرسانی مداوم تصاویر کار زیادی برای مغز به شمار میرود، بنابراین در گذشته میماند چراکه پیشبینی خوبی برای زمان حال به شمار میرود. انسان اطلاعات گذشته را بازیافت میکند چراکه امری سریعتر، کارامدتر و کمتری است.
منبع: آنا