نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

فارس در معرض سالمندی

به گزارش سینا پرس فارس، علیرضا انصاریان رئیس اداره کل ثبت احوال فارس، در نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن گرامیداشت روز ملی ثبت احوال با بیان آمار و ارقامی از فعالیت های صورت گرفته پرداخت و عنوان کرد: در هشت ماه سال جاری بیش از ۳۹ هزار ولادت ثبت شده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته کاهش پنج و سه دهم درصدی را نشان می‌دهد. همچنین از مجموع ولادت‌های امسال ۲۰ هزار مورد پسر و ۱۹ هزار مورد دختر بوده که از نظر نسبت جنسی به معنای تولد ۱۰۶ پسر در مقابل ۱۰۰ دختر است. وی افزود: شهرستان‌های لامرد، اوز، خنج و شیراز نیز به ترتیب بیشترین میزان ولادت را در استان به خود اختصاص داده‌اند.
انصاریان در ادامه از کارت ملی هوشمند به عنوان کلید ورود به دولت الکترونیک یاد کرد و افزود: به رغم معضلات، سازمان ثبت احوال در فرآیند پیاده سازی دولت الکترونیک پیشرو است.  این سازمان تنها متولی صدور شناسنامه و کارت ملی و اسناد هویتی و ثبت آمار وقایع حیاتی نیست. بلکه یک سازمان بسیار استراتژیک شبه امنیتی است که انجام ۱۲۰ وظیفه را برعهده دارد.
این مقام مسئول در ادامه خواستار جدیت شهروندان برای پیگیری کارت ملی شد و اظهار داشت: حدود ۱۳۰ هزار نفر از جمعیت استان تاکنون هیچگونه اقدامی برای دریافت کارت خود انجام نداده‌اند.
مدیر کل ثبت احوال فارس در ادامه با رونمایی از شعار امسال سازمان ثبت احوال مبنی بر "حکمرانی داده‌های هویتی و تعالی سازمانی؛ ضرورت اکنون، آینده‌ای روشن" است، خاطر نشان کرد: سازمان ثبت احوال در کشور یکی از کهن ‌ترین و مهمترین نهادهای حاکمیتی است و لزوم ارتقاء آگاهی‌ نسبت به وظایف و خدمات این مجموعه در بین مردم و مسئولان از اهیمت بسزایی برخودار می باشد.
به گفته انصاریان آمار فوت در استان فارس نسبت به سال گذشته رشد ۱۵ درصدی را نشان می دهد که ۱۲ هزار و ۱۹۴ نفر مرد و ۹ هزار و ۳۳۸ نفر زن رهسپار دیار باقی شدند. بر همین اساس میانگین سن فوت شدگان در مردان ۶۴ و ۹ دهم سال و در زنان ۶۹ و ۶ دهم سال ثبت شده است.
او در ادامه پیرامون آمار ازدواح و طلاق در سطح استان گفت:۱۶ هزار و ۸۹۱ ازدواج در ۶ ماه نخست امسال در فارس ثبت شده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته هفت دهم درصد افزایش را نشان می‌دهد.همچنین طی مدت مذکور چهار هزار و ۷۸۹ مورد طلاق در استان ثبت شده که در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۱/۱ درصد افزایش داشته است.
این مقام مسئول خاطر نشان کرد: میانگین سن ازدواج در مردان ۲۹ و سه دهم و در زنان ۲۴ و هشت دهم سال و میانگین سن طلاق هم در مردان ۳۸ و در زنان ۳۳ سال ثبت شده است. بیشترین تعداد طلاق‌ها در ۲ و سه سال نخست بعد از ازدواج روی داده و ۳۱ و چهار دهم درصد طلاق‌ها نیز در پنج سال ابتدایی زندگی مشترک ثبت شده است.
انصاریان با بیان اینکه شرایط رشد جمعیت در فارس هم مانند دیگر نقاط کشور خوب نیست، گفت: براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ بالغ بر ۶.۸ درصد از کل جمعیت این استان سالمند بودند که این عدد هم‌اینک حدود ۱۰ درصد کل جمعیت استان را شامل می‌شود. متاسفانه در فارس اکثر والدین در سن ۵۰ سالگی با بحران خانه خالی از فرزند مواجه می‌شوند که این یک چالش مهم روحی و روانی ایجاد خواهد کرد.
انصاریان در ادامه یکی از مهمترین پروژه‌های ثبت احوال فارس که به شکل پایلوت وارد مرحله اجرایی شده است را پروژه درخت‌واره شهروندان تحت عنوان پروژه سببی نسبی اعلام و اضافه کرد: اجرای این پروژه بسیار زمان ‌بر است و برای انجام آن باید اعتبارات و زیرساخت‌های مورد نیاز تامین شود. در استان فارس بالغ بر ۷ میلیون سند باید در این پروژه لحاظ شود که هم افزایی بخش دولتی و خصوصی را می طلبد.
مدیر کل ثبت احوال فارس در پایان پیرامون نامگذاری کودکان گفت: بیشترین نام‌های انتخابی از سوی خانواده‌ ها برای فرزندان پسر به ترتیب محمد، آریا، امیرحسین، حسین، آراد، علی، ماهان، آیهان و کیان و برای دختران فاطمه، زهرا، رستا، آوا، الوین، نیلا، آیلین، آوینا، سلین و دلسا

گزارش : زینب برزگر

خروج از نسخه موبایل