به گزارش سیناپرس فارس ، حسن ارگانی فوق تخصص بیماریهای کلیوی بزرگسالان درباره سرماخوردگی کلیه گفت: این واژه پایه علمی ندارد. دردهای لُژ کلیه بیشتر مربوط به اسپاسم عضلات دور کلیه و کمر است اما دردهای کلیه به صورت کولیکی است و شدت بسیار زیاد دارد و بیمار نمیتواند درد آن را تحمل کند. دردی که در کلیه وقت نشستن و برخاستن حس می کنیم به خاطر اسپاسم عضلات است و توصیه می شود برای آرام کردن درد کلیه ها را گرم نگه داریم. مایعات زیاد بنوشیم و گوشت قرمز و نمک کمتر مصرف کنیم.
وی در ادامه در پاسخ به اینکه چکار کنیم تا دچار سنگ کلیه نشویم؟ گفت: خوردن آب به میزان ۲.۵ لیتر در شبانه روز و به ویژه خوردن ۲ لیوان آب قبل از خواب توصیه میشود چون کریستالهای سنگ در شب تشکیل میشوند و هر بار که در زمان خواب برای ادرار بیدار میشویم یک لیوان آب بنوشیم. از مصرف فست فودها و غذاهای شور هم باید حتی الامکان پرهیز شود.
ارگانی درباره ورم در بدن و ارتباط آن با مشکلات کلیوی گفت: ورم میتواند با مشکلات کلیوی مرتبط باشد. کسانی که راه می روند و زندگی معمولی دارند معمولا در اندام تحتانی به ویژه شبها ورم را حس میکنند. اما در خانم های باردار دارای مسمومیت حاملگی هستند و افرادی که تنگی ورید گردنی دارند در دستهایشان ورم ایجاد می شود ولی معمولا مشکلات کلیوی در اندام تحتانی
ورم ایجاد می کند.
فوق تخصص بیماریهای کلیوی بزرگسالان در مورد واکسینه کردن افرادی که نارسایی کلیه دارند و یا داروهای ضعیف کننده سیستم ایمنی مصرف می کنند ممکن است تا حدی در برابر واکسینه شدن دچار مشکل شوند. این افراد حتما باید واکسینه شوند ولی دُز یادآوری را هم باید تزریق کنند. افرادی که نارسایی کلیه دارند مستعد کرونا هستند. افرادی که پیوند کلیه داشته اند هم باید حتما واکسن بزنند منتهی این واکسن باید بر پایه ویروس کشته شده و آنتی ژنیک باشد چون سیستم ایمنی بدن این افراد ضعیف است.
وی درباره تاثیر دمنوشهای گیاهی بر دفع سنگ کلیه اظهار داشت: عرق خار شتر ادرار را افزایش داده و می تواند موجب دفع سنگ شود. گیاه گزنه هم می تواند استفاده شود اما برخی گیاهان خاصیت سنگسازی دارند و قبل از مصرف آنها باید با پزشک متخصص مشورت شود.
ارگانی در پایان این گفتگو تاکید کرد: افرادی که میخواهند یک کلیه خود را اهداء کنند؛ می توانند تا آخر عمر با یک کلیه زندگی کنند و اهداء کلیه منعی ندارد .
منبع : فارس