نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

آغاز آموزش متقاضیان طرح توسعه مشاغل خانگی در فارس

به گزارش سیناپرس از شیراز، آموزش متقاضیان مشاغل خانگی فارس شامل کارگاه‌های آموزشی نخ‌ریسی، خیاطی، ویراستاری و بسته‌بندی با سقف آموزشی ۱۶ ساعت با همت جهاد دانشگاهی شیراز در حال برگزاری است.

ژیلا علیپوریان، مسئول اجرایی طرح توسعه مشاغل خانگی در فارس وابسته به جهاد دانشگاهی در این رابطه به خبرنگار سیناپرس گفت: این دوره‌های آموزشی مشاغل خانگی بسیار مورد توجه کارآموزان قرار گرفته است لذا بیش از ۶۰۰۰ نفر در کل استان فارس در ۲۳ رشته مختلف متقاضی شرکت در این طرح هستند.

وی افزود: خیاطی، معرق‌کاری، منبت‌کاری، خاتم‌سازی، لعاب سفال، نخ‌ریسی سنتی فرش، پرورش مرغ بومی، پرورش گوسفند و بز، فرآوری و بسته‌بندی، تولید زعفران، ویراستاری متون، مترجم کتاب و مقاله، انیماتور، برنامه‌نویسی و… جزو ٢٣ رشته‌ای است که در طرح توسعه مشاغل خانگی توسط جهاددانشگاهی فارس با همکاری پیشران‌ها به متقاضیان ارائه می‌شود.

علیپوریان در ادامه روال برگزاری کلاس‌های آموزشی را مورد توجه قرار داد و  افزود: ابتدا به فراگیرها آموزش عمومی در زمینه کارآفرینی و خلاقیت داده می‌شود و پس از استعداد سنجی، فراگیران به سمت کلاس‌های تخصصی سوق داده می‌شوند.

به گفته مسئول اجرایی طرح توسعه مشاغل خانگی در فارس، بعد از آموزش تخصصی، پیشران‌ها کارآموز را حمایت می‌کند و آن‌ها را برای اتصال به بازار کار یاری می‌دهند لذا بعضی از کارآموزها هم پس از گذراندن دوره و گرفتن مدرک به صورت مستقل شروع به کار می‌کنند.

وی همچنین در خصوص حمایتی که پس از دوره آموزشی برای کارآموزان در نظر گرفته شده است، گفت: بعد از ۱۶ ساعت آموزش رایگان، کارآموزان رها نمی‌شوند لذا ما پیگیری شکل همکاری دو جانبه بین آن‌ها و پیشران هستیم چراکه پیشران موظف است که کار به کارآموزان ارجاع دهد.

علیپوریان، درباره تداوم این دوره‌های آموزشی نیز بیان کرد: قرارداد ما با اداره کار یک ساله است، از مهر پارسال شروع شده و تا پایان تابستان ۱۴۰۰ ادامه دارد لذا از تعداد نفرات ثبت نامی ۳ هزار نفر تحت آموزش قرار می‌گیرند؛ احتمال دارد بعد از پایان این پروژه، اداره کار پروژه‌ای در همین زمینه با تعداد رشته‌های بیشتر به ما بسپارد.

محبوبه رضاییان، یکی از پیشران‌های دوره نخ ریسی این طرح نیز به خبرنگار سیناپرس گفت: آموزش نخ‌ریسی ۸ الی ۱۰ ساعته به صورت حضوری و با کار با دستگاه انجام می‌شود و پس از آموزش، دستگاه نخ‌ریسی و پشم در اختیار کارآموزان قرار داده شده و  نخ را تحویل می‌گیریم.
وی ادامه داد: کارآموزان می‌توانند پس از آموزش به صورت انفرادی در منزل شروع به کار کنند یا به صورت گروهی در کارگاه مشغول به کار شوند؛ دستگاه نخ ریسی یک سال است که تولید شده و مورد استفاده قرار می‌گیرد.

زیبا آقایی پیشران خیاطی، هم در گفت‌وگو با سیناپرس استقبال متقاضیان برای این دوره آموزشی خیاطی را خوب توصیف کرد و افزود: این دوره ۱۶ ساعته به صورت تئوری و عملی برگزار می‌شود که عده‌ای از هنرجویان پیش از این آموزش را به صورت تجربی فرا گرفته‌اند و عده‌ای هم مدرک دارند اما با شرکت در این دوره ها بهتر به بازار کار وصل می شوند.

بنابه گفته این پیشران مشاغل خانگی، پس از اتمام آموزش، فراگیران می‌توانند در کارگاه‌های خیاطی مشغول به کار شوند و پس از چند ماه تمرین و کار در صورت تقاضا پارچه‌ها را تحویل آن‌ها می‌دهیم تا در خانه مشغول فعالیت شوند.

حمید اسکندری، پیشران ویراستاری نیز در گفت‌وگو با سیناپرس با اشاره به اینکه دوره آموزش ویراستاری با سقف آموزشی ۲۰ ساعت برگزار می‌شود که به خوبی مورد استقبال قرار گرفته است، اضافه کرد: ویراستاری، آموزش عمومی ندارد یعنی افراد پیش زمینه و مهارت‌های عمومی ویراستاری را از قبل دارند و صرفا آموزش‌های تخصصی جهت جذب در یکی از تخصص‌های ویراستاری به آن‌ها داده می‌شود.

وی درباره نرم‌افزارهای ویرایش علمی که به افراد آموزش داده می‌شود، افزود: نرم‌افزارهای ویرایش علمی مثل نرم‌افزار رفرنس‌دهی مندلی، زترو، اندنوت و نرم‌افزارهای واژه‌پردازی مثل word تدریس می‌شود.

پیشران ویراستاری در ادامه با اشاره به حمایت از کارآموزان پس از آموزش گفت: بعد از آموزش و سنجش افراد به دو صورت با آن‌ها همکاری می‌شود؛ احتمالا پلت فرم واسط مثل سایت طراحی شده و شبکه ویراستاران توسط تعاملاتی که با پژوهشگاه داریم به بازار کار وصل خواهند شد یا یکسری پروژه از سمت خودمان به آن‌ها ارجاع می‌شود؛ به دلیل آموزش‌های تخصصی که داده می‌شود این دوره بسیار مفید خواهد بود.

گفتنی است، دوره آموزشی بسته بندی نیز با سقف آموزشی ۱۶ ساعته به صورت مجازی برگزار شد.

گزارش از زهرا دهقان

خروج از نسخه موبایل