به گزارش سیناپرس از شیراز، مراسم افتتاح و بهرهبرداری آزمایشگاه علوم شناختی دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه شیراز با اعتباری بالغبر یک میلیارد و سیصدمیلیون برگزار شد.
مسعود فضیلتپور، مسئول آزمایشگاه علوم شناختی دانشگاه شیراز، در حاشیه مراسم بهرهبرداری از این آزمایشگاه گفت: این آزمایشگاه دارای تجهیزاتی چون دستگاههای ردیاب حرکات چشم؛ دستگاههای ثبت امواج مغزی (EEG) 32 و 64 کاناله و سیستمهای تشخیصی و توانبخشی عصبشناختی مانند نوروفیدبک-بیوفیدبک و tDCS و سایر ابزارهای تشخیص و توانبخشی شناختی مانند IVA و Captains' Log است.
نورالله محمدی، رئیس دانشکدهی علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه شیراز نیز به معرفی و بیان اهمیت حوزه علوم شناختی پرداخت و گفت: شناخت بهعنوان محوریترین موضوع در حوزه علوم انسانی است؛ بیتردید از آنجا که حیات انسان و جامعه وابسته به کارکردهای مغزی اوست، شناخت ما از مغز و ذهن میتواند تأثیر بهسزایی بر همه ابعاد حیات انسان داشته باشد. علوم شناختی، مجموعهای از رشتههای میانرشتهای است که به مطالعه و بررسی هوش، ذهن و کارکردهای مغزی میپردازد. ذهن انسان است که میتواند شتاب تکنولوژی و فرهنگ و برنامهریزی تعیین کند.
وی ادامه داد: علوم شناختی متشکل از رشتههای فلسفه ذهن، هوش مصنوعی، زبانشناسی، انسان شناسی، علم اعصابشناختی و روانشناسی شناختی است و کاربرد وسیعی در رشتههای مختلف دارد و این رشتهها کنار هم هستند تا رشتههای جدیدی را به وجود آورند؛ از همینرو موضوع علوم شناختی، موضوعی بسیار بااهمیت و لازم توجه است.
رئیس دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی با بیان اینکه افتتاح آزمایشگاه علوم شناختی، آغاز یک پروژه بزرگ است، اظهار کرد: ما نیاز داریم که یک مرکز یا مؤسسه علوم شناختی داشته باشیم که در آن سایر رشتهها را به وجود بیاوریم و با جذب دانشجویان ارشد و دکتری، گفتمان شناختی ترتیب دهیم. وی در پایان ضمن قدردانی از هیئت رئیسه دانشگاه که نگاه ویژهای به علوم انسانی دارند، از مسولان دانشگاه خواست تا برای تأسیس مرکز علوم شناختی نیز حمایتهای لازم را داشته باشند.
حبیب شریف، رئیس بنیاد ملی نخبگان فارس نیز در این مراسم با ذکر این نکته که بخشی از هزینههای این آزمایشگاه با کمک شرکت رامک و بنیاد نخبهپرور استان فارس تهیه شده است، گفت: مجمع خیّران نخبهپرور فارس که باهدف پشتیبانی از کشف، شناسایی و پرورش استعدادهای برتر و سرآمد در راستای رشد و بالندگی سرمایههای خدادادی و ملی فعالیت میکند، بهعنوان یک مرکز مردمنهاد بستر مناسبی برای پذیرش دانشجویان نخبه و استعداد درخشان است و دستاوردها و نتایج خوبی برای خدمت به دانشگاه و جامعه داشته و خواهد داشت.
وی افزود: از زمان راهاندازی این مجمع تاکنون، برداران نصیری بهعنوان اعضای هیئت مدیره شرکت رامک با ما همراه بودهاند و برکات زیادی از همکاری ایشان پدید آمده است.
حمید نادگران، رئیس دانشگاه شیراز نیز گفت: از زمان تصمیمگیری تا بهرهبرداری آزمایشگاهها در هر ردهای، زمان زیادی طول میکشد و البته این موضوع طبیعت کار علمی است، بنابراین سرمایههای علمی و معنوی دانشگاه، که یکی از آن جمله اعضای هیأتعلمی دانشگاه است، بهراحتی و باسرعت به دست نیامده است و امروز که برای افتتاح آزمایشگاه علوم شناختی در اینجا جمع شدهایم؛ میدانیم که یک کار بزرگ ارزشی انجام شده است.
وی تصریح کرد: خرسندی دیگر من از این باب است که در کشور ماه بهتدریج عموما و در دانشگاههای تراز اول کشور، ازجمله دانشگاه شیراز خصوصا موضوع درهمتنیدگی دانشگاه و جامعه درحال شکلگیری است و نمونهی آن امروز همکاری شرکت خصوصی رامک و مجمع خیران نخبهپرور فارس بنابر مسئولیت اجتماعی خود با دانشگاه شیراز است که حاصل آن تأسیس آزمایشگاه علوم شناختی است.
این مقام مسئول، در پایان با اشاره به هدف کنونی دانشگاه شیراز برای رسیدن به دانشگاههای نسل سوم و چهارم یعنی دانشگاههای کارآفرین و جامعهمحور که برای حل مشکلات جامعه بهعنوان وظیفهی اجتماعی خود برنامهریزی دارند، از همگان خواست به این مسأله توجه ویژه داشته باشند تا شاهد گفتوگوی بیشاز پیش بخشهای خصوصی و دانشگاهها برای حل مشکلات یکدیگر و رفع موانع موجود باشیم.
گزارش از حمیدرضا ثابت نسب