نابودی آخرین یخچال های آمریکای جنوبی بر اثر ال نینیو

بر اساس گزارشی که به تازگی توسط موسسه مطالعات آب ؛ هواشناسی و محیط زیست Hydrology, Meteorology and Environmental Studies Institute,  منتشر شده که به اختصار IDEAM نامیده می شود ، پدیده طبیعی آب و هوائی ال نینو سبب تسریع شدید در روند ذوب یخچال های طبیعی در کلمبیا واقع در آمریکای جنوبی شده است . بر اساس این گزارش ، یخچال Conejeras در  رشته کوهستان  آند واقع در کشور کلمبیا طی پنج ماه گذشته و بر اثر پدیده ال نینو بیش از دو متر و سی و شش سانتیمتر از ضخامت حجم یخ های خود را از دست داده است .

لازم به توضیح است که پدیده ال نینو معمولا سبب افزایش غیر معمول دمای سطحی زمین می شود . این پدیده بیشتر در مناطق ساحلی قاره آمریکای جنوبی مشاهده می شود . در این گزارش همچنین به وضعیت وخیم یخچال طبیعی دیگری با نام ریتا کوبا بلانکو Ritacuba Blanco glacier اشاره شده است که طی مدت زمان اخیر شاهد آسیب های زیادی بوده و تنها اندکی بهبود در شرایط این یخچال دیده می شود که این موضوع نیز مرهون بارش برف در این منطقه بوده است . یخچال فوق الذکر در منطقه سرازیری کوهپایه های سیرا دوادا دی ال کوکوی Sierra Nevada de El Cocuy در مناطق شرقی رشته کوه آند در کلمبیا قرار دارد .  بر اساس گزارش های منتشر شده در این رابطه ، خوشبختانه در این یخچال طبیعی به دلیل وجود متوسط بارش 80 سانتیمتری برف به صورت ماهانه طی پنج ماه گذشته ، شرایط کمی بهبود داشته است . کارشناسان دلیل این بارش های پر قدرت را نفوذ توده هوای مرطوب از حوزه آبگیر رود اورینوکو Orinoco River عنوان کرده اند .

متاسفانه این روند ذوب یخچال ها در سراسر دنیا مشاهده شده و  در گزارش فوق الذکر تصریح شده است که یخچال های منطقه کلمبیا در آمریکای جنوبی بسیار حساس و آسیب پذیر بوده و به سرعت در برابر تغییرات آب و هوائی واکنش نشان می دهند .

در همین رابطه میشل زمپ Michael Zemp مدیر مرکز جهانی پایش  یخچال ها در گفتگو با رسانه ها در شهر ژنو اعلام کرد : " اگر روند ذوب یخچال های طبیعی به همین صورت ادامه داشته باشد ، به زودی شاهد ناپدید شدن این یخچال ها خواهیم بود . برای نمونه ما در کلمبیا شاهد نابودی  یخچال های طبیعی هستیم و توده های یخ در کوهستان ها به قله کوه ها نزدیک شده اند و این میزان کم نیز روز به روز در حال تحلیل رفتن است . اگرچه هنوز در این مناطق توده های یخ وجود دارد ولی متاسفانه این یخ ها نیز در حال آب شدن بوده و پیش بینی می شود روند فوق تا نابودی کامل یخچال ها ادامه داشته باشد .  "

منبع

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا