نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

تکنولوژی، خلاقیت را از کودک می گیرد

دکتر مسعود مهدویان فر، دکتری سلامت اجتماعی و متخصص روابط بین فردی در گفت و گو با خبرگزاری سیناپرس اصفهان، اظهار داشت: وظیفه والدین این است که به فرزندان راست گفتن، خوب و مهربان بودن را در عمل و نظر یاد بدهند. در غیر این صورت، اگر والدین در بالا بایستند، فرمان بدهند و انتظار داشته باشند که کودکان آنها را اجرا کنند، کودکانی که آن فرمان ها را نمی فهمند، اگر آنها را اجرا کنند دچار درگیری و وارد فاز اضطراب و نگرانی می شوند. در نهایت مسائل زندگی برای چنین کودکانی بسیار سخت و مشکل می شود.

این متخصص روابط بین فردی تأکید کرد: ‌بازی‌کردن مدام با گوشی های هوشمند و بازی های کامپیوتری باعث می شود کودک با خلاقیت خداحافظی کند.

وی افزود: وقتی کودکان به بازی ها و اپ های گوشی های هوشمند عادت کنند، دیگر حساسیت چشم و واکنش مغزشان کم می شود.

مهدویان فرتصریح کرد: در همین راستا کودکان تخیل شان کم می شود و کم کم به کودکانی وابسته به تکنولوژی تبدیل می شوند که منتظر می مانند امکانات برای شان فراهم باشد و بعد به سراغ بازی بروند.

وی اضافه کرد: در صورتی که کودک بدون گوشی هوشمند، با نقاشی کردن و ساختن کاردستی و انجام بازی های دیگر می تواند با به کار بستن خلاقیت هایی درساختن مواد اولیه و بازی های فکری و عملی به یک نتیجه جدید برسد اما دسترسی به انواع بازی ها که خودشان وسیله های مخصوص خودشان را دارند، دیگر کودک را خالی از انگیزه و خلاقیت و هیجان می کند.

این دکترای سلامت اجتماعی خاطرنشان کرد: برخی از والدین عادت دارند که مشکلات کودکشان را خود حل کنند. این والدین شاید برای راحتی و رفاه بیشتر کودک این کار را انجام می دهند اما در واقع این کار باعث می شود تا کودک نتواند روی توانایی های خود تکیه کند و در آینده هم ممکن است نتواند مشکلات خود را حل کند زیرا مطمئن است کسی هست که او را از این وضعیت نجات دهد.

 

گزارش: امیر امین الرعایا

خروج از نسخه موبایل