۱۷ محصول فناورانه بومی برای مدیریت ترافیک تولید می شود
به گزارش سیناپرس اصفهان، افزایش سفرهای درون شهری، افزایش ترافیک و آلودگی هوا را به دنبال دارد به همین دلیل ضروری است که با استفاده از فناوریها و نوآوریها، برای کاهش این معضلات اقدام جدی صورت گیرد.
کاری که چند سالی است با ایجاد زیستبوم فناوری و نوآوری و با تلاش شرکتهای دانشبنیان و خلاق آغاز و امروز ۱۷ محصول بومی در کشور تولید شده است که به کاهش ترافیک و آلودگی هوا کمک میکنند. تولیداتی که توسط متخصصان داخلی و به شکل کاملاً بومی و منطبق با نیازها و شرایط اقلیمی کشور طراحی شدهاند.
در همه کشورها این کار را با اجرایی کردن پلتفرمهایی برای افزایش استفاده از حمل و نقل همگانی، اصلاح حمل و نقل شخصی، ساماندهی شبکه خیابانی، ساماندهی حمل بار، استفاده از حمل و نقل غیر موتوری، ایجاد مقررات و قوانین کاربردی، ارائه آموزش و غیره انجام میدهند.
در ایران نیز این برنامهها با طراحی ۱۷ پروژه داخلی و با حمایت ستاد توسعه فناوریهای فضایی و حملونقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حال اجرا است. از جمله آنها میتوان به «تردد شمار بلوتوثی»، «تردد شمار راداری»، «سامانه نرم افزاری تشخیص وقوع تصادفات»، «ثبت هوشمند تخلفات از طریق دوربینهای نظارتی»، «سیستم اولویت دهی به خودروهای اورژانس»، «سامانه نظارت و جمع آوری اطلاعات»، «دروبینهای ثبت تخلفات»، «سامانه دریافت مجوز طرح ترافیک»، «ثبت وقایع»، «سامانه زیرساخت مخابراتی»، «درخواست نصب المانهای ترافیکی»، «صدور آرم تردد»، «پارک آموزش ترافیک» و غیره اشاره کرد.
اجرای این برنامهها منجر به کاهش تقاضای سفر، حذف سفرهای زائد و گسترش استفاده از سیستم حمل و نقل همگانی در شهرها میشود.
منبع: معاونت علمی ریاست جمهوری