ایران شرایط اقلیمی بالایی برای فعالیت در حوزه گیاهان دارویی دارد
هشتاد و سومین جلسه اعضا شورا ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی، در سالن شیخ بهایی مرکز همایشهای بینالمللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد. در این نشست، اعضای حاضر با بررسی شاخصهای علم و فناوری سند راهبرد ملی گیاهان دارویی، پیشنهادات و راهبردهای خود را در این زمینه ارائه کردند.
دکتر محمدحسن عصاره، دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی در این جلسه به برنامههای بازدید از استان کردستان اشاره کرد و گفت: این استان ظرفیت بالایی در حوزه گیاهان دارویی را دارا است و به دلیل شرایط اقلیمی خاص میتوان از نظر دیم به عنوان استان ویژه به آن توجه کرد. چرا که در بخشهای خاصی از این استان میران نزولات آسمانی بیش از 500 میلیمتر است.
وی افزود: طی مذاکرات انجامشده در شورای اداری استان، مقرر شد تا اقداماتی را با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در زمینه توسعه کشت و زمینهسازی کارگاههای فراوری دنبال شود. در همین راستا در نظر داریم طی نقشه راهی این همکاری را دنبال کنیم.
عصاره ضمن اظهار تأسف از آتشسوزیهای مناطق مختلف استان کردستان، بیان کرد: این مسئله صدمات زیادی را به فلور منطقه وارد میکند. پیشنهاد کشت گیاهان دارویی علاوه بر ارزشافزوده میتواند بهعنوان آتشبر نیز کاربرد داشته باشد.
وی اظهار امیدواری کرد تا علاوه بر استان کردستان، استانهایی چون چهارمحال بختیاری، کهکیلویه و به ویر احمد و برخی دیگر استانها که منابع طبیعی فوقالعاده دارند، امکان سرمایهگذاری وجود دارد، با الگوی زیر کشت مناسب میتوان اشتغال دانشبنیان را در این استانها توسعه داد.
در این جلسه حکم عضویت مهدی صادقی (نماینده وزارت صنعت، معدن و تجارت) در شورای ستاد که از سوی دکتر سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری ابلاغشده بود، توسط دبیر ستاد به وی تقدیم شد.
همچنین برخی از دستگاهها از جمله وزارت بهداشت، درمان و آموزش و پزشکی، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت علوم تحقیقات و فناوری، شاخصهای مربوط به رصد و پایش سند راهبردی گیاهان داروی و طب سنتی را ارائه دادند که با بحثهای مفصل منجر به تغییر اصلاحات شد.
سایر دستگاههای اجرایی نیز در جلسه آینده ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی به تدوین شاخصهای کمی و کیفی این سند خواهند پرداخت.
هشتاد و سومین جلسه ستاد توسعه گیاهان دارویی با حضور دکتر غلامرضا امین (استاد محترم دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران) دکترمحسن بیگدلی (صاحبنظر و متخصص در شیمی گیاهی)، دکتر امیرحسین جمشیدی (دبیر شورای بررسی و تدوین داروهای طبیعی ایران)، دکتر زهرا حیدری داویجانی (مدیرعامل جامعه گیاهدرمانی ایران)، دکتر طاهره حسنلو (عضو هیأت علمی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی)، دکتر محمود خدادوست (معاون طب سنتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی)، دکتر حسن خوشقلب (نماینده وزیر علوم، تحقیقات و فناوری)، دکتر فاطمه سفیدکن (معاون خدمات پژوهشی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور) تشکیل شد.
همچنین دکترپیمان صالحی (دبیر شبکه ملی پژوهش و فناوری گیاهان دارویی)، دکتر فضلالله صفی خانی (عضو هیئتعلمی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور)، دکتر فریبرز غیبی (مشاور رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور)، دکتر محمدحسین لباسچی (عضو هیئتعلمی علمی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور)، دکتر ابوالقاسم متین (صاحبنظر و مشاور علمی در بخش خصوصی)، دکتر سیدمجید معنوی (معاون فناوریهای زیستی مرکز همکاریهای ریاست جمهوری)، دکترمحسن ناصری (ریاست مرکز تحقیقات کارآزمایی بالینی طب سنتی دانشگاه شاهد)، دکتر فر زاد نجفی (عضو هیئتعلمی دانشگاه شهید بهشتی)، دکترحسنعلی نقدی بادی (نماینده جهاد دانشگاهی)، دکتر پوراندخت نیرومند (معاون آموزش سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور) و دکتر مجید ولدان (مدیر کل دفتر تجاریسازی و انتقال فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی) در این جلسه حضور داشتند.
No tags for this post.