ارسال دستور از مغز انسان به روبات

به گزارش سیناپرس، دانشمندان یک الگوریتم یادگیری ماشین هوش مصنوعی و رابط مغز و کامپیوتر ایجاد کرده اند که بیماران را قادر می سازد با افکار خود به یک ربات فرمان دهند. محققان در پژوهشی جدید اعلام کردند: این دستیار  روباتیک می ‌تواند کمک ارزشمندی برای افراد دارای ناتوانی حرکتی در اندام فوقانی باشد. رابط های مغز و کامپیوتر (BCI) ابزاری بصری برای کنترل چنین دستکاری های رباتیک کمکی ارائه می دهد. 
در این مطالعات بین المللی، دانشمندان موسسه فناوری فدرال سوئیس و دانشگاه تگزاس به بیماران این امکان را دادند تا کنترل کننده های ربات را آموزش دهند تا با استفاده از ذهن به جای گفتار یا حرکت، با برخورد با موانع سازگار شوند. 
آیوده بیلارد (Aude Billard) رهبر این تیم تحقیقاتی و استاد موسسه فناوری فدرال سوئیس در ادامه توضیحات خود گفت: در این پژوهش به طور خاص، دانشمندان زمینه های علمی مهندسی عصبی، رباتیک و هوش مصنوعی را برای کنترل مشترک در یک بازوی روباتی، ترکیب کردند. 
به گزارش سیناپرس، بیلارد در سال ۲۰۱۹ توانسته بود که نوع جدیدی از پروتز عصبی را ایجاد کند که کنترل انسان را با اتوماسیون هوش مصنوعی برای مهارت بیشتر روبات ها یکی کند. محققان در این پژوهش از یک رابط مغز و کامپیوتر مجهز به هوش مصنوعی برای اندازه گیری و رمزگشایی فعالیت مغزی بیمار به منظور هدایت یک بازوی رباتیک استفاده کردند. 
شرکت کنندگان در این مطالعه یک کلاه با الکترودهایی که اسکن الکتروانسفالوگرام (EEG) از فعالیت مغز را ضبط می کرد، استفاده کردند. برای فعال ‌سازی سیستم، بیمار به روبات نگاه می‌ کند و یک الگوریتم یادگیری ماشینی هوش مصنوعی از الگوهای موجود در فعالیت مغز به طور دقیق می فهمد که کاربر می ‌خواهد چه کاری انجام دهد. 
به گفته محققان، این فرآیند نسبتاً سریع بوده و معمولاً اجرای آنچه کاربر در حال فکر کردن به آن است، تنها به سه تا پنج تلاش نیاز دارد. در ادامه، الگوریتم هوش مصنوعی ترجیحات کاربران را آموخته و بر اساس آن اقدامات ربات را اصلاح کرد.
به گزارش سیناپرس، محققان قصد دارند مطالعه خود را گسترش داده تا روزی بتوانند کاربران را قادر به کنترل ویلچر با ذهن خود کنند. در انتها محققان خاطر نشان کردند که هدف نهایی معرفی یک هماهنگی یکپارچه انسان و ماشین خواهد بود که قادر به انجام وظایف پیچیده در محیط های واقعی است.
شرح کامل این پژوهش در آخرین شماره مجله Communications Biology منتشر شده و در دسترس علاقه مندان است.
مترجم: مهدی فلاحی پناه
 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا