زباله های پلاستیکی قاتل آبزیان دریایی
بر اساس آمارهای ارائه شده توسط این پژوهشگران ، بشر به طور متوسط در طول سال 275 میلیون تن زباله پلاستیکی تولید می کند که از این میزان ، 3 درصد آن ها به دریاها و اقیانوس ها ریخته می شوند .
سالانه بیش از 8 میلیون تن زباله های پلاستیکی توسط انسان به دریاها ریخته می شود که این موضوع می تواند تاثیرات مخربی در محیط زیست گونه های گیاهی و جانوری موجود در دریاها و اقیانوس ها داشته باشد . این میزان انبوه از زباله های پلاستیکی که در دریا ریخته می شود سبب شده است تا سواحل مختلفی در سراسر دنیا با پدیده تجمع زباله های پلاستیکی رو به رو شوند .
به تازگی جانورشناسان با یک پدیده جدید ناشی از تاثیر زباله های پلاستیکی در سواحل کاستاریکا برخورد کرده اند . این تیم پزوهشی در حین نمونه برداری های آزمایشی خود با یک لاک پشت مواجهه شده اند که حفره های بینی وی بر اثر ورود زباله های ریز پلاستیکی مسدود شده بود . این موضوع سبب شده است تا مسئولان حفاظت از محیط زیست برای بار دیگر به صورت جدی نسبت به خطر زباله های پلاستیکی در دریاها هشدار دهند . رابینسون و کریستین فیگنر Robinson and Christine Figgener که عملیات امداد و نجات این لاک پشت را بر عهده داشتند با انتشار ویدئویی در شبکه های اجتماعی نشان دادند که چگونه با کمک یک انبر ، قطعه پلاستیک 15 سانتیمتری که به یک نی نوشیدنی تعلق داشت از بینی این لاک پشت خارج می شود .
گفتنی است پیش از این گروهی از پژوهشگران و کارشناسان محیط زیست با مطالعه مرجان های دریائی در منطقه Great Barrier Reef در شمال شرقی استرالیا که یکی از مهمترین زیستگاه های مرجان های دریائی به شمار می رود ، اعلام کردند ذرات پلاستیک محلول در آب که دارای ابعاد میکروسکوپی هستند ، یکی از مهمترین تهدید های محیط زیست مرجان های دریائی به شمار رفته و موجب آسیب دیدگی این موجودات در خطر انقراض می شوند .
مرجان های دریائی از مواد ریز و میکروسکوپی مغذی موجود در آب استفاده می کنند . وجود میکروپلاستیک ها در داخل آب دریا سبب می شود که این مواد به همراه سایر مواد آلی میکروسکوپی وارد سیستم دستگاه گوارش ظریف و کوچک مرجان های دریائی شده و به مرور زمان دستگاه گوارش آن ها از مواد ریز غیر قابل هضم انباشته شود . این موضوع می تواند موجب نابودی مرجان های دریائی شود .
No tags for this post.