سعیده تشرفی، مجری طرح حذف لکه های نفتی با فناوری های نوین در پژوهشگاه صنعت نفت گفت: در این تحقیقات بنا داریم تا با فناوری نانو و زیستی به پاکسازی لکه های نفتی در سه فاز آب، خاک و هوا بپردازیم.
وی با بیان اینکه این مطالعات در زمینه حذف آلاینده های گازی در صنعت نفت است، افزود: البته این آلاینده ها در گذشته رصد شده اند تا بتوانیم به حذف آنها بپردازیم.
به گزارش مهر، تشرفی با اشاره به آلاینده های شناسایی شده، گفت: آلاینده های گازی شامل گازهای سولفور هیدروژن، دی اکسید گوگرد و مونو اکسید کربن هستند که عمده تحقیقات ما مبتنی بر بنزن و زایلن است تا از این طریق بتوانیم این آلاینده ها را حذف کنیم. در این راستا نانو موادی تولید کردیم که با استفاده از آن آلاینده های گازی همچون هیدروژن سولفور را جذب کند.
تشرفی با اشاره به مطالعات صورت گرفته در فاز آب این پروژه خاطرنشان کرد: در فاز آب شش طرح تحقیقاتی در دستور کار داریم که در این تحقیقات اقدام به تولید نانو موادی برای حذف آلاینده هایی همچون ترکیبات کلرو فنول، فنول، آلاینده نیترات که در منابع آب آشامیدنی مطرح است، پلی آروماتیک هیدرو کربن ها و فلزات سنگین با تمرکز بر حذف کادمیوم، کرم، نیکل و جیوه شده است.
مجری طرح حذف لکه های نفتی با فناوری های نوین در پژوهشگاه صنعت نفت حذف لکه های نفتی را از دیگر مطالعات این تیم تحقیقاتی دانست و گفت: برای رفع لکه های نفتی پدهای جاذب با استفاده از نانو تکنولوژی و زیست فناوری تولید کردیم که امیدواریم بتوانیم با استفاده از این پدها اقدام به رفع لکه های نفتی در آب کنیم.
No tags for this post.