این موفقیت می تواند شیوه جدیدی را برای درک چگونگی اثرگذاری مولفه های محیطی و ژن ها بر سیستم عصبی مرکزی ارائه دهد و روشی ارزان را برای چگونگی اثرگذاری داروها بر مغز در اختیار بگذارد.
این اندام به اندازه یک مدادپاک کن بوده و از سلول های بنیادی «pluripotent» ساخته شده است. این سلول های بنیادی را می توان طوری برنامه ریزی کرد که به هر نوع سلول موجود در بدن تبدیل شوند.
محققان سراسر دنیا از سلول های بنیادی مشتق شده از پوست برای رشد دادن هر نوع اندامی استفاده کرده اند؛ در این میان مغز یک بخش گریزپا بوده زیرا بسیار پیچیده تر از سایر اندام هاست.
دانشمندان با استفاده از تحریک های سلولی خاص و با الهام از رشد جنین انسانی، سلول های بنیادی را طوری ترغیب کردند که ساختار مغز را شکل دهند. این اندام پس از رشد به مدت 12 هفته در آزمایشگاه، حاوی 99 درصد ژن های موجود در انسان است.
این اندام شامل تمامی بخش های اصلی مغز و انواع مختلف سلول هایی است که این قسمت ها را شکل می دهند.
به گزارش ایسنا،چنین مغز پیشرفته ای دانشمندان را قادر خواهد ساخت درک بهتری از مولفه های محیطی و ژنتیکی داشته باشند که منجر به بروز بیماری هایی مانند اوتیسم یا آلزایمر می شوند.
در بیماری های سیستم عصبی مرکزی نیز این مغز امکان بررسی آسیب پذیری ژنتیکی پنهان یا اثرات محیطی و همچنین ترکیبی از این دو را فراهم می کند.
جزئیات این دستاورد بزرگ علمی در سمپوزیم تحقیقاتی سیستم های بهداشتی نظامی 2015 ارائه شد.
No tags for this post.