اصفهان می تواند قطب گردشگری خوشنویسی شود

شمسی فاطمی، هنرمند نقاشی خط در گفت و گو با خبرگزاری سیناپرس اصفهان، اظهار داشت: نامگذاری روزها و هفته‌ها به مناسبت‌های مختلف، راهی برای بزرگداشت آن موضوع است. به بهانه قرار گرفتن در هفته خوشنویسی باید به داشته‌های شهرمان توجه ویژه کنیم. اصفهان را می‌توان قطب گردشگری خوش‌نویسی مطرح کرد. شهری که نام آن بر یکی از بزرگترین مکاتب خوش‌نویسی یعنی (خوشنویسیِ مکتب اصفهان) در ایران نقش بسته‌است.

فاطمی اضافه کرد: در طول سده‌ها، خوش‌نویسان بسیاری در این شهر پرورش یافته، هنرمند شدند و آثار فاخری پدید آورده‌اند. مدفن برخی از آن‌ها در این شهر است که بر قله‌ آن، مقبره‌ میرعماد در مسجد ظلمات خیابان حافظ می‌درخشد. 

وی عنوان کرد: درویش عبدالمجید طالقانی که در تکیه درویش تخت فولاد دفن است و جایگاهی چون میرعماد نستعلیق، در شکسته دارد. واله‌ اصفهانی در تکیه والهیه و بسیاری دیگر از خوش‌نویسان در تخت فولاد دفن هستند. مسجد لنبان نیز جایگاه ابدی خوش‌نویسانی چون ابوتراب اصفهانی، بزرگترین شاگرد میرعماد است. 

این هنرمند خطاط  با بیان اینکه در میان بناهای اصفهان، مسجد جامع عتیق را می‌توان به عنوان دایره‌المعارف و موزه‌ خوش‌نویسی اسلامی مطرح کرد، گفت: در میان کتیبه‌های این بنا انواع خطوط کوفی، ثلث، نسخ، بنایی و نستعلیق دیده می‌شود. استفاده از متریال مختلف چون سنگ، آجر، گچ، کاشی در زمینه‌هایی از رنگ‌های مختلف، موزه‌ای زنده از انواع خطوط با شیوه‌های مختلف را پیش روی بیننده می‌گذارد. 

وی یادآور شد: این سایت جهانی علاوه بر ۱۳ سده تاریخ، می‌تواند ۱۳ سده خوش‌نویسی و سیر تحول خطوط و کتیبه‌ها و کاربرد آنها در معماری را پیش روی مخاطبان قرار دهد. 

فاطمی خاطرنشان کرد: بازدید از این بنای زیبا و منحصر به فرد مسجد جامع عتیق با حضور یک راهنمای آگاه را به شما پیشنهاد می‌کنم.

 

گزارش: امیر امین الرعایا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا