کارگردان پویانمایی طوطی و چهل ستون در گفت و گو با خبرنگار سیناپرس اصفهان گفت: با توجه به روز ملی سینما و تبریک این روز به همکاران و سینماگران کشور، باید خاطر نشان کرد در شرایط کرونایی حاکم بر جامعه، سینما هم مثل مردم بیمار شده و شرایط خوبی ندارد. کرونا، هم در زمان تولید و هم در موقع اکران سینماگران را درگیر بحران کرده است. خیلی از سینماگران طی دو سال گذشته تولیدی نداشته اند و یا اگر تولیدی بوده اکران آن ممکن نبوده است. با شرایط فعلی و ادامه دار شدن این شرایط امکان دارد صنعت سینما نابود شود و افراد مشغول در این حیطه خانه نشین شوند.
این متخصص ادبیات نمایشی ادامه داد: از دولت خواستارم برای بهبودی شرایط اقتصادی سینماگران و فیلم سازان، امور اداری مربوط به مجوز تولید و اکران را تسریع کنند؛ چرا که سینما یکی از انسان ساز ترین هنرهاست و با این رسانه بزرگ می توان به سمت جامعه ای بهتر حرکت کرد.
این مدرس دانشگاه اشاره داشت: با برگزاری جشنواره های فیلم، در استان ها و شهرهای مختلف می توان به فیلم سازان شهرهای مختلف کمک زیادی کرد تا بتوانند ارتباط خوبی با همکاران خود در سطح کشور داشته باشند و آثار آن ها که معمولاً با هزینه های شخصی ساخته می شود بیشتر دیده شود. چه بسا فیلم سازان جوان با همان درآمد اندک ناشی از جایزه هم بتوانند برای تولید فیلم بعدی خود اقدام کنند. از طرف دیگر با نمایش فیلم ها در شهرهای متنوع در سراسر کشور، فیلم سازان جوانی که درآمدی ندارند یا نمی توانند هزینه اسکان در تهران را پرداخت کنند، می توانند فیلم های بیشتری را ببیند که این مسأله در آینده حرفه ای آن ها تاثیر مثبتی دارد و چه بسا باعث شکوفا شدن استعدادهای کمتر دیده شده شود.
سلطانی به عنوان یکی از اعضای هیئت انتخاب و داوران جشنواره فیلم کوتاه حسنات و جشنواره فیلم کودک و نوجوان اصفهان در آخر اشاره داشت: شاید در شرایط کرونایی بتوان جشنواره های فیلم را به صورت مجازی برگزار کرد و نیمی از خواسته های فیلم سازان را برآورده کرد؛ زیرا حداقل آثار آن ها دیده و داوری می شود اما برای اکران فیلم های سینمایی نمی توان از اکران آنلاین استفاده کرد، سینما وابسته به آیین فیلم دیدن و اقتصاد است و باید به سمت اکران در فضایی باز یا اکران های خودرویی برویم، چرا که شاید مبارزه با این ویروس درازمدت باشد.
گزارش: مولود عبداللهی پور