به گزارش ایسنا، دکتر مهدی دهقانی زاهدانی، مدرس گروه گیاه پزشکی و بیوتکنولوژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد اظهار کرد: این ژنها در مراحل تحقیقاتی از حشرهای با نام علمی Orius niger استخراج شد.
وی ادامه داد: این حشره از عوامل مهم کنترل بیولوژیک بسیاری از آفات کشاورزی بویژه در اکوسیستمهای گلخانهای است. در مرحله بعد ژنها تعیین توالیشده و از طرف بانک ژن (موسسه NCBI) مورد پذیرش قرار گرفت.
دهقانی گفت: این ژنها مربوط به توالیهای موسوم به 18S، ITS1 و 5.8S از ژنهای هستهای-ریبوزومی هستند و با کد دسترسی KP316397 و KP313733 در بانک ژن ثبت شدهاند. همزمان با بانک ژن این توالیها در موسسه EMBL در اروپا و دیتا بانک DNA در ژاپن نیز به ثبت رسیده است.
عضو هیات علمی واحد یزد یادآور شد: این ژنهای هستهای-ریبوزومی یکی از فاکتورهای مهم تشخیص بین جمعیتها در جانوران و انسان بوده و تفاوت بسیاری از جمعیتها و زیرگونهها را میتوان از طریق مطالعه توالی این ژنها تعیین کرد.
وی تصریح کرد: با کشف این توالیها میتوان نمونههای این دشمنان طبیعی را از نقاط مختلف کشور جمعآوری کرده و با تطبیق توالی نوکلئوتید نمونه با ژنهای ثبت شده، به صورت هدفمند آنها را در اکوسیستمهای گلخانهای رهاسازی کرد که این امر منجر به افزایش درصد موفقیت کنترل بیولوژیک شده و گام موثری در راستای کاهش مصرف سموم و هدایت سیستمهای کشاورزی به سمت مدیریت پایدار خواهد بود.
No tags for this post.