-
پیوستن ایران به جمع ۱۰ کشور صاحب فناوری پرتاب ماهواره
ماهوارهبر سفیر امید نام ماهواره بری بود که مأموریت حمل ماهواره امید را بر عهده داشت. پرتاب آن در بامداد روز ۲۷ مرداد ۱۳۸۷ همزمان با نیمه شعبان ۱۴۲۹ (هجری قمری) انجام شد. در ابتدا ستاد کل نیروهای مسلح ایران اعلام کرد که ماهواره امید با یک موشک ایرانی به فضا فرستاده شده است اما ساعاتی بعد خبر پرتاپ ماهواره امید تکذیب و تاکید شد که تنها موشک ماهواره بر سفیر امید آزمایش شده است. ماهواره امید با این ماهوارهبر به فضا پرتاب شد.
-
مخابره نخستین تصاویر گرفته شده از کره زمین در مدار ماه
در 18اوت سال 1966نخستین تصاویر گرفته شده از کره زمین در مدار ماه، به آمریکا مخابره شد.
-
ساخت نخستین تلسكوپ جهان
گاليلو گاليله، منجم و دانشمند معروف ايتاليايى در طول حيات علمي خود، علاوه بر رياضيات به نجوم و اخترشناسي علاقه مند بود. هنگامي كه گاليله در دانشگاه ونيز مشغول تدريس بود، خبر اختراع تلسكوپ را شنيد و پس از چندي يك هلندي، نمونه اي از اين تلسكوپ را به ونيز آورد. با اطلاع گاليله از اين موضوع، علاقه به اخترشناسي او باعث شد تا شروع به ساختن تلسكوپ كند. وي بيشتر قطعات تلسكوپ را به تنهايى ساخت، حتي عدسي هاي آن را با سنگ، صيقل داد و براي بهره برداري آماده کرد.
با اتمام كارساخت تلسكوپ در 18 اوت 1609م گاليله آن را متوجهِ آسمان كرد و با ديدگان دقيق و كنجكاوش، در پهنه آسمان فرو رفت. او ستارگان زيادي را ديد كه تا آن زمان از نظر پنهان مانده بودند. گاليله در طول تحقيقات خود به اين واقعيت پي برد كه كره ماه سطح كاملاً ناصافي دارد و مانند زمين پوشيده از كوهها و دره هاي عظيم است.
اين دانشمند ايتاليايى به وسيله تلسكوپ توانست چهار قمر سياره مشتري و حلقه دور سياره زحل را نيز كشف نمايد و بر دانش بشري اضافه كند. امروزه بشر با تلسكوپهاي بسيار نيرومند قادر است اجرام آسماني دور دست را در فضاي بيكران رصد كند كه اين پيشرفت مرهون زحمات دانشمنداني نظير گاليله است.
-
درگذشت كمال الملك
استاد محمد غفاري، مشهور به كمالالملك، بزرگترين نقاش دوران يكصد سال اخير، در حدود سال 1226 ش (1264 ق) در كاشان به دنيا آمد. از كمالالملك آثار هنرمندانه متعددي بر جاي مانده كه علاوه بر تالار آينه كه بزرگترين و پركارترين اثر اوست، ميتوان از فالگير بغدادي، عرب خفته و كيمياگران نام برد. سرانجام، كمالالملك، نقاش شهيرِ ايراني در 27 مرداد سال 1319 ش در 93 سالگي در نيشابور درگذشت و در كنار قبر عطار نيشابوري به خاك سپرده شد
-
درگذشت آذر اندامی
آذر اندامي پزشک و باکتريشناس ايراني و از پژوهشگران انستيتو پاستور ايران بود. به خاطر خدمات علمي و انساني او يکي از حفرههاي برخوردي روي سياره ناهيد، بهنام وي «اندامي» نامگذاري شده است .آذراندامی در سال ۱۳۳۷ش موفق به دريافت گواهينامه دکتراي پزشکي گرديد و بلافاصله به گذراندن دوره تخصصي زنان و زايمان مشغول گرديد. پس از پايان دوره تخصصي به وزارت بهداري آن زمان منتقل شد و در نهايت به کار در انستيتو پاستور پرداخت.
او پس از مدتي با استفاده از بورس تحصيلي انستيتو پاستور به پاريس رفت و در سال ۱۳۴۶ش موفق به اخذ گواهينامه باکتريولوژي شد. در سال ۱۳۵۳ش موفق به دريافت دانشنامه تخصصي علوم آزمايشگاهي باليني شد. وی چندين بار به کشورهاي فرانسه و بلژيک سفر کرد و حاصل اين سفرها مقالاتي علمي بود که در مجلات معتبر به چاپ رسيد.