عبور فضاپیمای Venera 1 از کنار ناهید
عبور فضاپیمای Venera 1 از کنار سیاره ناهید
ونرا (Venera)، مجموعه ای از کاوشگرهای فضایی بودند که توسط شوروی سابق و با هدف جمع آوری داده از سطح سیاره ناهید طی سال های 1961 تا 1984 به فضا پرتاب شدند.
کاوشگر Venera 1 موسوم به Venera-1VA No.2، نخستین فضاپیمایی بود که از کنار ناهید عبور کرد. این فضاپیما فوریه 1961 به فضا پرتاب شد و در تاریخ 19 مه همان سال به ناهید رسید؛ اما تماس رادیویی با کاوشگر قطع شد و هیچ داده ای به زمین مخابره نشد.
پديد آمدن جايزه ادبی پوليتزر
در نوزدهم مه 1917، جايزه ادبی پوليتزر توسط مدرسه روزنامه نگاری دانشگاه كلمبيا كه از طرف جوزف پوليتزر، روزنامه نگار معروف امريكايى تأسيس شده بود، از محل وجوهی كه وی در وصيتنامه خود به اين كار اختصاص داد، شكل گرفت. اين جايزه ادبی امريكا كه شهرتی همپايه جايزه ادبی نوبل دارد، همه ساله به برجسته ترين نويسندگان، روزنامه نويسان و موسيقيدانان تعلق می گيرد.
از سال 1917 به اين طرف، هر سال در ماه مه، عده ای از روزنامه نويسان، نويسندگان، موسيقیدانان و منتقدان آراء و عقايد خود را در مورد پديده هايی برجسته هنری و ادبی سال قبل از آن اعلام می دارند. در نهايت، با اكثريت آراء، يك نفر از ميان آثار موجود انتخاب می شود و جايزه را دريافت می كند. اين جايزه، در ادبيات به رشته های داستان، درام و در روزنامه نگاری به كاريكاتور، عكاسی و گزارش های عمومی تعلق می گيرد
تولد ماکس فردیناند پروتس
ماکس فردیناند پروتس متولد ۱۹ مه ۱۹۱۴ در وین، اتریش بود.وی شیمیدان انگلیسی زاده وین است. او در سال ۱۹۶۲ به طور مشترک به همراه جان سی کندرو برای مطالعات خود به روی ساختارهای پروتئینهای کروی موفق به دریافت جایزه نوبل شیمی شد. او در 6 فوریه ۲۰۰۲ در کمبریج، انگلستان درگذشت.
درگذشت پروفسور پروانه وثوق
پروانه وثوق، اسفند 1314 در تفرش به دنیا آمد. وی دکترای عمومی خود را در سال 1342 از دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تهران دریافت کرد و دورههای تخصصی و فوق تخصصی اطفال را در دانشگاههای کمبریج، ماساچوست و ایلینوی گذراند و دوره تکمیلی فوق تخصصی خون و سرطان کودکان را در دانشگاه واشنگتن سپری کرد.
وثوق از ابتدای فعالیت بیمارستان فوق تخصصی سرطان کودکان محک، به عنوان رئیس علمی بیمارستان، به صورت داوطلبانه، لحظات عمر و دانش ارزشمند خود را وقف کودکان مبتلا به سرطان کرد. او با علم و دانش خود، هزاران کودک مبتلا به سرطان را در مسیر درمان و بهبودی همراهی کرد. وی 30 اردیبهشت 92 در تهران درگذشت.
درگذشت آلبرت آبراهام مايكلسون
آلبرت آبراهام مايكلسون، فيزيكدان امريكايى، در 19 دسامبر 1852 در خانوادهای يهودی در آلمان به دنيا آمد. مايكلسون به فيزيك نور علاقه مند شد و درصدد برآمد تا به طريقی، سرعت نور را اندازه بگيرد. مايكلسون در نهايت در سال 1878در 27 سالگی سرعت نور را برابر با سيصد هزار كيلومتر در ثانيه عنوان كرد و اين بهترين و دقيقترين رقمي بود كه در اختيار دانشمندان قرار گرفت.
از ديگر كارهای مايكلسون، ساخت دستگاه تداخل سنج يا انتروفرومتر بود كه بر اساس امواج مستقيم نور و انعكاس آن، كار می كرد. اين دستگاه كه می توانست طول موج نور را اندازه بگيرد. باعث معروفيت جهانی مايكلسون گرديد. موفقيت و ارزش دستگاه تداخل سنج در آن است كه می توان طول موج منفرد را در آنِ واحد اندازه گيری كرد. مايكلسون درسال 1907 به مناسبت تحقيقات و نظرات مهم و جالبی كه در باب نور به عمل آورد به عنوان اولين آمريكايى، جايزه فيزيك نوبل را دريافت كرد. همچنين برخي تحقيقات مايكلسون، مقدمه تئوري نسبيت انيشتين بود. او در سال 1926 مهمترين آزمايش خود را براي تعيين سرعت نور انجام داد. مايكلسون در هنگام اين آزمايش ها دچار بيماری سختی گرديد، اما تا دم مرگ برای به پايان رساندن تجربه اش پافشاری كرد تا اينكه در 19مه 1931 در 79 سالگی درگذشت.