دولت ها نقش مهمی در شکل گیری هویت مردمانشان دارند

حسین جمالی هنرمند و نمایشنامه‌ نویس در گفتگو با خبرنگارسیناپرس درخصوص تاثیر رئیس جمهور منتخب مردم بر هنر و ادبیات اظهار کرد: بهتر است دولت پیش از هر نظر یا اقدامى، فعالیت ادیبان و هنرمندان را  به عنوان یک شغل تلقی کند. این در حالیست که با تلاش صنفی، هنرمندان توانسته اند از طریق وزارت کار و تعاون به عنوان کارگر هویت اجتماعی خود را بیابند. پس هنرمندان با عنوان اجتماعی کارگری نمی تواند تسهیلات و امکانات زندگی  خود را از دولتشان خواستار باشند و این خود یعنی گسست ارتباط میان دولت و هنرمندان.

وی افزود: با نگاهى درست به تاریخ دیگر کشورها خواهیم دانست که هنرمندان جز موثرترین افراد اجتماع بوده اند. فرهنگ سازی مسوولیت اصلى هنرمندان است؛ اما به ندرت هنرمندى را دیده ام که در جامعه ایران با شان و منزلتى که لایق اش هست با او رفتار شود.بنابراین با مطالعه بیشتر در میابیم که حتی اگر به تعداد انگشتان یک دست در کشوری هنرمند حقیقی زیست کند می تواند ارزش های آن اجتماع را ارتقا دهد.

جمالی تاکید کرد: جدی گرفتن وجود و حضور و منزلت هنرمندان می تواند اداره کشور را بهبود ببخشد. نادیده گرفتن هنرمندان مثل نادیده گرفتن بخش مهمی از سرمایه ملی نتیجه می دهد.

این نویسنده و کارگردان همچنین بیان کرد: در دوران کرونا دانسته ایم که هویت حرفه ای هنرمندان و آسیب های ناشی از آن  همچون بیکاری و مشکلات مالى از نگاه دولت نادیده گرفته شد. هنرمندان نباید طبق آمار های کمی بررسی شوند، چراکه یک تاریخ است و یک حکیم ابولقاسم فردوسى. مگر چند خیام و چند حافظ در تاریخ مان داریم؟ این کیفیت کار یک هنرمند است که برای مردمان به صورت میراثی گرانبها باقی می ماند و حتا دیگر کشورها نیز آن مردمان را از طریق همان آثار میشناسند.

حسین جمالی در پایان گفت: سرمایه و منابع اصلی هر کشور مردمان و فرهنگ مردم آن کشور هستند، استعدادهاى فراوانى را در همین یکسال و اندى  که دچار پاندمی  کوید نوزده شدیم از دست دادیم. دولت ها نقش مهمی در جریان شکل گیری هویت مردمانشان ایفا می کنند.

گفتگو:فاطمه میرغیاثی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا