به گزارش سیناپرس اردبیل، غذا می تواند منبعی مهم برای برای تسکین خلق و خوی باشد. بر اساس تحقیقات اخیر، زمان صرف وعده های غذایی ممکن است بر خلق و خو، از جمله سطوح افسردگی و اضطراب تأثیر بگذارد.
محققان با انجام آزمایش های متفاوت دریافتند که افرادی که درطول شب غذا مصرف میکردند، خلق و خوی اضطراب و افسردگی بین آن ها افزایش یافته است. این افزایش در گروهی از شرکتکنندگان که فقط در طول روز غذا میخوردند مشاهده نشد، که نشان میدهد زمان غذا خوردن ممکن است بر آسیبپذیری خلق و خوی تأثیر بگذارد.
یافتههای محققان شواهدی را برای زمانبندی مصرف غذا بهعنوان یک استراتژی جدید برای به حداقل رساندن آسیبپذیری خلقی در افرادی که دچار ناهماهنگی شبانهروزی هستند، ارائه میکند.
در جوامع صنعتی، کارگران نوبتی تا 20 درصد نیروی کار را تشکیل می دهند و به طور مستقیم مسئول خدمات مختلف بیمارستانی، مشاغل تولیدی و سایر خدمات ضروری هستند. کارگران شیفت معمولاً با اختلاف بین ساعت داخلی مغز و فعالیتهای معمولی مانند چرخه غذا خوردن و روزهداری مواجه میشوند. همچنین 25 تا 40 درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به اضطراب و افسردگی قرار دارند.
یافتههای محققان دری را برای یک استراتژی جدید رفتاری باز میکند که ممکن است برای افرادی که اختلالات سلامت روان را تجربه میکنند نیز مفید باشد. مطالعه ما شواهد رو به رشدی بیان می کند که نشان می دهد استراتژی هایی که خواب و ریتم شبانه روزی را بهینه می کنند ممکن است به ارتقای سلامت روان کمک کنند.
برای انجام این مطالعه، محققان 19 شرکت کننده (12 مرد و 7 زن) را برای یک مطالعه تصادفی کنترل شده ثبت نام کردند. شرکتکنندگان تحت یک پروتکل Desynchrony اجباری در نور کم به مدت چهار روز قرار گرفتند.
تیم دریافتند که زمان بندی غذا به طور قابل توجهی بر سطح خلق و خوی شرکت کنندگان تأثیر می گذارد. گروه کنترل شیفت شب که شامل افرادی بودند که وعده غذایی شبانه مصرف میکردند، سطوح خلق و خوی افسردگی و اضطراب را در مقایسه با گروه کنترل دیگر که مصرف غذای روزانه داشتند نشان میدادند.
مصرف غذا بر سلامت روان باید مورد بررسی های بیشتر قرار گیرد.
این یافته ها اخیرا در مجله Proceedings of the National Academy of Sciences منتشر شده است.
منبع:biology news
مترجم: مهناز علیرضایی