به گزارش سیناپرس اردبیل، هدایت صفری معاون اجرایی معاونت اشتغال و خودکفایی کمیته امداد کشور ۲۵ مهر در این مراسم گفت: بر اساس تفاهمنامه همکاری بین کمیته امداد و جهاد دانشگاهی، نخستین «مرکز نوآوری و شکوفایی» مددجویان و اعضای خانوار تحت حمایت به بهرهبرداری رسید.
وی با اشاره به اینکه این مرکز با گنجایش ۲۰۰۰ نفر برای آموزش مددجویان تحت حمایت کمیته امداد افتتاح شده است، بیان کرد: افراد ۱۷ تا ۴۵ سال تحت حمایت میتوانند با حضور در این مرکز از آموزشهای لازم شغلی بهرهمند شوند.
صفری با بیان اینکه آموزش مددجویان و جوانان تحصیلکرده بهمنظور مهارتهای اجرای طرحهای دانشبنیان یکی از موضوعات اصلی در افتتاح این مرکز است، افزود: ارائه مشاوره شغلی و پشتیبانی از طرحها نیز از دیگر فعالیتهای «مرکز نوآوری و شکوفایی» است.
معاون اجرایی معاونت اشتغال و خودکفایی کمیته امداد کشور با اشاره به اینکه درصدد بهرهگیری از ظرفیتهای سازمانها در امر توانمندسازی خانوار تحت حمایت هستیم، گفت: جهاد دانشگاهی از جمله سازمانهایی است که تاکنون با ارائه آموزشها و مهارتهای شغلی بسیاری از اقشار آسیبپذیر را به سمت خودکفایی سوق داده است.
وی با اعلام اینکه اصلیترین دغدغه این نهاد توانمندسازی خانوار بیبضاعت جامعه است، بیان کرد: گامهای مؤثری در این زمینه برداشته شده است که با همکاری و همیاریهای هرچه بیشتر دستگاههای اجرایی خواهیم توانست به اهداف بیشتری دست پیدا کنیم.
صفری با بیان اینکه همواره همکاری مستمری با سازمان جهاد دانشگاهی داریم که این امر موجب ارائه آموزشهای تخصصی به مددجویان شده است، اعلام کرد: آشنایی با مهارتهای کسبوکار، کارآفرینی و ارتقای مهارتهای شغلی از جمله مهمترین برنامههای کمیته امداد است.
پرداخت بیش از ۱۶۰ میلیارد تومان تسهیلات برای طرحهای اشتغال و خودکفایی مددجویان
علیرضا حسیننژاد، مدیرکل کمیته امداد استان اردبیل با اشاره به اینکه در سال جاری تاکنون، ۲۳۰۰ فرصت شغلی جدید برای مددجویان تحت حمایت ایجاد شده است، گفت: ارائه آموزشهای فنی و حرفهای، پرداخت تسهیلات اشتغال و خودکفایی و نظارت بر طرحهای اجرا شده از جمله فعالیتهای مهم کمیته امداد در خوداتکایی خانوادههای نیازمند است.
وی با اعلام اینکه بیش از ۱۶۰ میلیارد تومان تسهیلات قرضالحسنه برای اجرای طرحهای اشتغال و خودکفایی به مددجویان پرداخت شده است، بیان کرد: یاری مستمر بانکهای عامل موجب رفع مشکلات نیازمندان خواهد شد تا آنها بهسادگی در مسیر توانمندسازی قرار گیرند.
حسیننژاد به همکاری مؤثر کمیته امداد با جهاد دانشگاهی، بانکهای عامل و دستگاههای اجرایی ذیربط اشاره کرد و افزود: در سایه این همیاریها بسیاری از خانوار تحت حمایت به خوداتکایی کامل رسیده و از چرخه حمایتی کمیته امداد خارج شدهاند.
مرکز نوآوری و شتابدهی، گام و الگویی ارزنده در تحقق گام دوم انقلاب خواهد بود
رئیس جهاد دانشگاهی استان اردبیل نیز در این مراسم گفت: مرکز نوآوری و شتابدهی کسبوکارهای فناورانه مددجویان جوان کمیته امداد استان بهمنظور کمک به توسعه کسبوکارهای دانشمحور و نیز شناسایی، نیازسنجی، آسیبشناسی، جذب، حمایت و عملیاتی نمودن ایدههای کارآفرینانه راهاندازی شده است.
مهران اوچی اردبیلی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی و کمیته امداد استان اردبیل در تعاملی سازنده اقدام به راهاندازی مرکز نوآوری و منش کردهاند، گفت: برخی طرحها و مراکز با وجود هزینه و صرف اعتبارات، خروجی مطلوب را ندارند؛ اما ماندگاری و تأثیرگذاری مراکز نوآوری بالا است.
وی خاطرنشان کرد: گسترش فعالیتهای این مرکز و تربیت کارآفرینان جوان باعث میشود که در آینده این مرکز به اهداف تعیین شده خود دستیافته و محل اعتماد جوانان عزیز باشد.
اوچی اردبیلی با اشاره به فعالیت مراکز مشاوره شغلی در سطح استان و بهرهمندی از افراد توانمند، اساتید دانشگاه و کارآفرین در این مرکز افزود: تلاش خواهیم کرد تا خروجی این مرکز ضمن برقراری تعامل سازنده با مراکز مشاوره شغلی، موجب رفع بخشی از دغدغههای استانی در راستای اشتغال آفرینی باشد.
رئیس جهاد دانشگاهی استان اردبیل گفت: فعالیتها و اقدامات جهاد دانشگاهی در استان چشمگیر است و مرکز نوآوری و شتابدهی نیز با وجود نیروهای جوان و خلاق رسالت اصلی خود را با موفقیت ایفا خواهد کرد و گام و الگویی ارزنده در تحقق گام دوم انقلاب برخواهد داشت.
وی با اشاره به نقش و اهمیت جوانان در ورود به عرصههای خلاقیت و کارآفرینی در کشور اظهار کرد: فعالیتهای این مرکز در سهفاز ترویج، نوآوری و شتابدهی باهدف کمک به تحقق اقتصاد مقاومتی، بسترسازی برای برانگیختن روحیه خلاق و ایدهپردازی جوانان، حمایت و تجاریسازی ایدهها برای تبدیل به محصول و خدمات در حال انجام است.
اوچی اردبیلی با اشاره به دغدغه اشتغال جوانان در استان اردبیل ادامه داد: در حال حاضر موضوع بیکاری جوانان و معضلات حاصل از آن بهعنوان اولویت برنامههای مسئولان در نظر گرفته شده و جهاد دانشگاهی در صدد است تا با همکاری نهادها و فرهنگسازی در قالب برگزاری رویدادهای کارآفرینی و کارگاههای آموزشی، نقش مهمی در کمک به کاهش این دغدغه ایفا نماید.
وی با بیان اینکه استان اردبیل ظرفیتهای بالایی در حوزههای مختلف دارد و باید تلاش شود تا در قالب برنامههای مشابه از این ظرفیتها برای توسعه کسبوکارهای جوانان استفاده شود، ادامه داد: تجربه این مرکز را با ورزش و جوانان طی سالهای گذشته کسب نمودهایم که در آن موفق به برگزاری ۲۵ رویداد به استعداد ۸۶۵ نفر و یک هزار و ۷۳۰ نفرساعت، ۲۶ عنوان کارگاه آموزشی به استعداد یک هزار و ۴۸ نفر و ۲ هزار و ۹۶ نفرساعت، انجام فعالیتهای مستمر مشاورهای و پذیرش و راهبری ۱۶ تیم جوان با ایدههای منحصر شدهایم.
خبرنگار: سمیه درازی