کشف نشانگر جدید بیماری ALS

به گزارش سیناپرس اردبیل، مطالعه محققان پروژه مغز انسان (HBP) نشانگر جدیدی را برای پیش‌بینی بیماران مبتلا به اسکلروز جانبی آمیوتروفیک (ALS) از طریق مگنتوآنسفالوگرافی شناسایی کرده است. این نشانگر را می توان در مغز در حالت استراحت مورد بررسی قرار داد.
ALS یک بیماری تخریب‌کننده عصبی مغز و نخاع است که باعث از دست دادن کنترل ماهیچه‌ها می‌شود. توانایی حرکت، صحبت کردن و در نهایت تنفس به تدریج دچار اختلال می شود.

رفتار مغز یک بیمار ALS اغلب به سختی قابل درک است. این اختلالات می تواند ناشی از اختلال عملکرد عصبی ناحیه کوچکی از مغز باشد که ناحیه بسیار بزرگتری را تحت تاثیر قرار می دهد، به این معنی که برای پیش بینی بالینی نیاز به اسکن کامل مغز دارید. پیرپائولو سورنتینو آخرین نویسنده این مطالعه توضیح می دهد:«بیماران می توانند در حین اسکن با وظایف حرکتی دست و پنجه نرم کنند. در عوض، این روش جدید می تواند روی مغز در حالت استراحت اعمال شود و این کار را برای بیماران آسان تر و سازگارتر می کند».

محققان دریافتند که محدودیت در کارنامه عملکردی با یک اختلال عملکردی شدیدتر مطابقت دارد. هر چه مغز انعطاف پذیرتر باشد، نتیجه بالینی بهتر است، مجموعه عملکردی می تواند به عنوان پیش بینی کننده قابل اعتمادی در مورد چگونگی چشم انداز بالینی بیمار مورد استفاده قرار گیرد.

هیچ درمان شناخته شده ای وجود ندارد، اما درمان هایی برای بهبود علائم، از جمله تحریک مغناطیسی، در حال آزمایش هستند. درمان های ترکیبی برای این بیماری می‌تواند تاثیر درمان انتخاب شده در بهبود وضعیت بیمار را به نحو چشمگیری تحت تاثیر خود قراردهد. به طور کلی بهترین روش این است که در مراحل اولیه بیماری از توسعه آن جلوگیری کنیم.

گام بعدی، به گفته دانشمندان، استفاده از این بازخوانی غیر تهاجمی در یک مطالعه طولی است که تکامل بیماری را به روشی خاص بیمار ردیابی می کند و درمان را بر اساس آن تنظیم می کند.

این مطالعه توسط Institut de Neurosciences des Systemes در مارسی، با همکاری Consiglio Nazionale delle Ricerche، دانشگاه Parthenope ناپل و موسسه تشخیص و مراقبت هرمیتاژ Capodimonte در ناپل، و دانشگاه Monash در ملبورن هدایت شده است.

 

منبع: medical xpress
مترجم: مهناز علیرضایی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا