به گزارش سیناپرس اردبیل سرپرست علمی بیست و سومین کنگره ملی و بینالمللی سالانه و نهمین کنگره بینالمللی پژوهشی دانشجویان علوم پزشکی روز گذشته در آیین گشایش این رویداد علمی گفت: یک هزار و ۸۹۴ خلاصه مقاله از سوی دانشجویان داخلی و خارجی به دبیرخانه این کنگره ارسال شده بود که از میان آنها، ۷۱۷ مقاله به منظور ارائه به صورت سخنرانی و پوستر انتخاب شده است.
فرهاد پورفرضی با اشاره به افزایش ۱.۵ برابری شمار مقالههای ارائه شده برای شرکت در این کنگره علمی و پژوهشی سالانه دانشجویی اظهار کرد: در مجموع این رویداد مهم با حضور ۷۵۰ نفر میهمان داخلی و خارجی در مدت سه روز در حال برگزاری است.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل همچنین از حضور دانشجویان پزشکی پنج کشور جمهوری آذربایجان، ترکیه، بحرین، فنلاند و ازبکستان در بخش بین الملل این کنگره خبر داد و گفت: در بخش بین الملل این کنگره، ۱۳ مقاله ارائه شده توسط دانشجویان خارجی به صورت سخنرانی ارائه خواهد شد.
وی، ارج نهادن به مقوله پژوهش در بین دانشجویان علوم پزشکی را از جمله اهداف این رویداد مهم علمی ذکر کرد و رشد و توسعه علمی کشور در حوزه بهداشت، درمان و سلامت را در گرو تلاشهای شبانه روزی پژوهشگران این عرصه دانست.
سرپرست علمی بیست و سومین کنگره ملی و بینالمللی سالانه و نهمین کنگره بینالمللی پژوهشی دانشجویان علوم پزشکی، فناوری اطلاعات سلامت و بیوانفورماتیک پزشکی، تجاریسازی و ایدهپردازی در حوزه سلامت، خون شناسی، سرطان و روشهای نوین درمانی، بیماریهای خودایمنی و نقص سیستم ایمنی، آسیبشناسی ژنتیک و سلولهای بنیادی، مراقبتهای بهداشتی در پاندمیها، طراحی و ارزیابی داروها و واکسن و روشهای نوین تشخیص و درمان را از جمله محورهای این کنگره ذکر کرد.
وی همچنین بیماریهای غیرواگیر و واگیر، علوم اعصاب و بهداشت روان، بیوتکنولوژی و نانوتکنولوژی، فیزیوتراپی و علوم توانبخشی، پزشکی شخصی سازی شده، بهداشت سالمندی و جمعیت، چالشهای آموزش مجازی، طب سنتی و آبدرمانی، علوم تغذیه و بهداشت، بهداشت دهان و دندان، تحقیقات نظام سلامت، سلامت و پیشگیری، پژوهش در آموزش، پرستاری و مامایی، اخلاق در پژوهش، توریسم پزشکی، علوم پایه و پزشکی از راه دور را از دیگر محورهای این رویداد علمی و پژوهشی اعلام کرد.
پورفرضی، کرونا، واکسیناسیون و چالشهای پساکرونا، کارآفرینی و نوآوریهای دانش بنیان، جوانی جمعیت، باروری و ناباروری و تحقیقات بین رشتهای را نیز جزو محورهای ویژه این کنگره عنوان کرد.
وی با بیان این که مهمانان و مخاطبان این کنگره، پژوهشگران و استادان و مخترعان برجسته کشوری و بینالمللی حوزه علوم پزشکی هستند، گفت: در کنار پنلهای سخنرانی و پوستر، کارگاههای توانمندسازی پژوهشی و فناورانه و همچنین جلسات انتقال تجربه در طی روزهای برگزاری این کنگره، برای دانشجویان و استادان شرکت کننده برنامه ریزی شده است.
وی برگزاری این کنگره را فرصتی برای آشنایی با فرهنگ، تاریخ و آداب و رسوم استان اردبیل و بازدید از آثار و بناهای تاریخی و مناطق گردشگری این استان عنوان کرد و افزود: در کنار این کنگره، نمایشگاه فناورانه نیز با هدف معرفی یافتههای علمی و فناوری دانشجویان رشتههای مختلف پزشکی برگزار خواهد شد.
سرپرست علمی بیست و سومین کنگره ملی و بینالمللی سالانه و نهمین کنگره بینالمللی پژوهشی دانشجویان علوم پزشکی افزود: همزمان با این کنگره، از سه داروی فناورانه که توسط دانشجویان و مراکز پژوهشی استان اردبیل تولید شده و مرحله ارزیابی علمی را طی کرده است، رونمایی میشود.
وی بیان کرد: در بخش ایدههای فناورانه این رویداد علمی نیز، از میان ۶۰ ایده فناورانه ارائه شده به دبیرخانه این کنگره در حوزه سلامت، هشت ایده برتر برگزیده نیز در یک پنل تخصصی ارائه و معرفی خواهد شد.
پورفرضی اضافه کرد: همزمان با اختتامیه این کنگره، اولین جشنواره ملی پژوهش و فناوری دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی کشور نیز برگزار شده و از منتخبان این جشنواره تجلیل به عمل خواهد آمد.