نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

دستگاه کنترل از راه دور پارکینسون ساخته شد

به گزارش سیناپرس اردبیل و به نقل از آی‌ای، ردیابی شدت و پیشرفت بیماری پارکینسون یک کار پیچیده اما کاملا ضروری است که پزشکان را به دردسر انداخته است. اکنون به لطف دانشمندان موسسه فناوری ماساچوست(MIT)، یک دستگاه جدید ساخته شده است که می‌تواند به پزشکان در انجام این کار کمک کند.
نظارت بر حرکت و سرعت راه رفتن
این اختراع، یک دستگاه خانگی است که می‌تواند حرکت و سرعت راه رفتن بیمار مبتلا به پارکینسون را کنترل کند و می‌تواند برای ارزیابی شدت بیماری پارکینسون، پیشرفت بیماری و پاسخ بیمار به داروها استفاده شود.
این دستگاه تقریباً به اندازه یک مودم وای-فای است که در هر خانه‌ای یافت می‌شود و داده‌هایی را که از بدن بیمار منعکس می‌شود، بدون اینکه نیازی به استفاده از ابزار دیگری باشد، به صورت غیرفعال با استفاده از سیگنال‌های رادیویی جمع‌آوری می‌کند.
یک آزمایش نشان داد که از این دستگاه می‌توان برای تشخیص پارکینسون از الگوهای تنفسی افراد در هنگام خواب نیز استفاده کرد.
محققان یک مطالعه طولانی مدت یک ساله را با ۵۰ شرکت کننده که در خانه از این دستگاه‌ها استفاده می‌کردند، انجام دادند. آنها دریافتند که یک پزشک با ترکیب الگوریتم‌های یادگیری ماشینی برای تجزیه و تحلیل داده‌هایی که به صورت غیرفعال جمع‌آوری می‌شوند، می‌تواند پیشرفت پارکینسون و پاسخ دارویی را به طور مؤثرتری نسبت به ارزیابی‌های دوره‌ای کلینیکی دنبال کند. دانشمندان این کار را با جمع‌آوری بیش از ۲۰۰ هزار ارزیابی فردی انجام دادند.
دینا کاتابی، نویسنده ارشد این مطالعه گفت: با داشتن دستگاهی در خانه که می‌تواند بیمار را تحت نظر داشته باشد و از راه دور پیشرفت بیماری و پاسخ دارویی بیمار را به پزشک اطلاع دهد تا حتی اگر بیمار نتواند به بیمارستان مراجعه کند، باز هم بتوان از بیمار مراقبت کرد، اکنون اطلاعات واقعی و قابل اعتمادی در دسترس است.
کمک به دستیابی به بینش‌های کلیدی در مورد وضعیت بیمار
محققان با استفاده از داده‌های این دستگاه توانستند به بینش‌های کلیدی از بیماران برسند. به عنوان مثال، محققان نشان دادند که نوسانات روزانه در سرعت راه رفتن بیمار با نحوه واکنش وی به داروهای خود مطابقت دارد.
یینگ‌چنگ لیو یکی از محققان این مطالعه می‌گوید: این به ما امکان می‌دهد تا به طور عینی نحوه واکنش تحرک بیمار به داروها را اندازه‌گیری کنیم. پیش از این، انجام این کار بسیار دشوار بود، زیرا اثر دارویی را فقط می‌توان با داشتن یک دفترچه از بیمار رصد کرد.
اکنون محققان امیدوارند مجموعه‌ای جامع از نشانگرها را جمع‌آوری کنند که بتواند بیماری پارکینسون را زود تشخیص دهد و سپس برای ردیابی و درمان آن و همچنین مقابله با سایر شرایط و بیماری‌ها استفاده شود.
ری دورسی پروفسور نورولوژی در مرکز پزشکی دانشگاه روچستر می‌گوید: این حسگر امواج رادیویی می‌تواند مراقبت و تحقیقات بیشتری را نه در بیمارستان‌ها، بلکه در خانه‌ها که بیشتر مورد نیاز است، فراهم کند.
وی افزود: پتانسیل آن تازه در حال دیده شدن است. ما به سمت روزی حرکت می‌کنیم که بتوانیم این بیماری را در خانه تشخیص دهیم و پیش‌بینی کنیم. در آینده حتی ممکن است بتوانیم حوادثی مانند سقوط و حملات قلبی را پیش‌بینی کنیم و در حالت ایده‌آل از آن جلوگیری کنیم.

 

منبع: ایسنا

خروج از نسخه موبایل