به گزارش سیناپرس اردبیل و به نقل از آیای، ارتش ایالات متحده تصمیم به خرید هزاران عینک جنگی "هولولنز" از شرکت سازنده آن یعنی "مایکروسافت" گرفته است.
پایگاه بلومبرگ گزارش داده است که شرکت مایکروسافت پس از "نتایج امیدوارکننده آزمایشات در میدان"، شروع به تحویل برخی از ۵۰۰۰ واحد عینک تقویت بصری یکپارچه(IVAS) به ارتش خواهد کرد.
"جمال بک" سخنگوی ارتش ایالات متحده گفت: "داگلاس بوش" دستیار وزیر برای دستیابی به این فناوری، اکنون ارتش را برای شروع پذیرش این فناوری جدید فراخوانده است.
گفتنی است که اولین سفارش ۵۰۰۰ تایی از این عینکها به دلیل آزمایش عملکرد آنها در ماه مارس ۲۰۲۱ متوقف شد.
این عینکهای واقعیت افزوده که نسخه اصلاحشده عینک "هولولنز" هستند، به کاربر یک نمایشگر "هاد" یا هولوگرامی میدهند که بر روی محیط اطراف او نمایش داده میشود و اطلاعات بیشتری را در مورد آنچه که میببیند، ارائه میدهد.
عینکهای هولولنز هر کدام ۳۵۰۰ دلار آمریکا قیمت دارند و در فروشگاههای این کشور فروخته میشوند. این عینک همچنین توسط ناسا و در تعدادی از صنایع از جمله مراقبتهای بهداشتی استفاده میشود.
ارتش ایالات متحده پیشبینی میکند که طی ۱۰ سال آینده حدود ۲۱.۹ میلیارد دلار برای این عینک هزینه کند. این عینک تا ماه اکتبر آزمایشهای نهایی خود را پشت سر خواهد گذاشت، اما به گفته "بوش"، ارتش متقاعد شده است که این ابتکار عمل موفقیت آمیز خواهد بود.
این معامله با وجود درخواست چندین ساله کارکنان فناوری شرکت مایکروسافت مبنی بر فسخ این قرارداد نظامی انجام میشود.
جنجال ارتش آمریکا و کارمندان مایکروسافت
در سال ۲۰۱۸، مایکروسافت و ارتش ایالات متحده بر سر یک توافق اولیه به ارزش ۴۸۰ میلیون دلار مذاکره کردند. اما گروهی از کارمندان مایکروسافت در نامهای به هیئت مدیره این شرکت از آنها خواستند تا این قرارداد را لغو کنند، زیرا در این صورت از این فناوری برای کمک به کشتن مردم استفاده خواهد شد.
این کارکنان در نامهای نوشتند: ما از اینکه مایکروسافت برای ارائه فناوری تسلیحاتی با ارتش ایالات متحده همکاری میکند و به دولت یک کشور کمک میکند تا کشتار و مرگ را با استفاده از ابزارهایی که ما ساختهایم، افزایش دهد، نگران هستیم. ما برای توسعه تسلیحات کار نمیکنیم و خواستار اظهار نظر در مورد نحوه استفاده از کارمان هستیم.
در ۲۶ اکتبر ۲۰۱۸، "برد اسمیت" پاسخ داد که این شرکت به "دفاع قوی از ایالات متحده" اعتقاد دارد و میخواهد افرادی که از این کشور دفاع میکنند، به بهترین فناوریهای این کشور دسترسی داشته باشند. در عین حال، ما کارمندان مایکروسافت استقبال میکنیم که فناوری مسائل اخلاقی و سیاست گذاری جدیدی را میطلبد که کشور باید به شیوهای متفکرانه و عاقلانه به آنها رسیدگی کند.
فناوریهایی مانند هوش مصنوعی، واقعیت افزوده و غیره، سؤالهای تازه و حیاتی را مطرح میکنند، مانند اینکه آیا توسعه سلاحهای خودمختار درست است یا نه.
در نهایت، شرکت مایکروسافت هنوز به طور رسمی هیچ بیانیهای در مورد نگرانی کارکنانش در این باره صادر نکرده است.
منبع: ایسنا