نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

کشف ارتباط معنادار حالت ستون فقرات و کاهش شناختی

به گزارش سیناپرس اردبیل و به نقل از سایتک دیلی، این پرسش که آیا کاهش شناختی ممکن است با ارزیابی تعادل ستون فقرات شناسایی شود یا خیر، از طریق یک آزمایش در مقیاس بزرگ مورد بررسی قرار گرفت که در افراد بین ۵۰ تا ۸۹ سال انجام شد. پژوهشگران "دانشگاه شینشو"(Shinshu University) ژاپن، ارتباطی را بین "محور عمودی ساژیتال"(SVA) و افزایش سن و کاهش عملکرد شناختی کشف کردند.
پژوهشگران دریافتند که هنگام مشاهده بدن از پهلو، هرچه سر و گردن بیشتر جلو بیایند، احتمال بیشتری وجود دارد که نشانه‌های زوال شناختی در بیماران مشاهده شود. در مردان، محور عمودی ساژیتال با کاهش شناختی مستقل از افزایش سن مرتبط بود. کاهش شناختی در زنان صرف نظر از سن، شایع‌تر بود.
اختلال شناختی خفیف، به عنوان شکایات مرتبط با شناخت از طرف شخص یا دیگران تعریف می‌شود اما زوال عقل در آن وجود ندارد. در مناطقی که دستیابی به تجهیزات آزمایشی تخصصی و پرهزینه برای جمعیت سالمند محدود است، امکان دارد تشخیص اختلال شناختی به صورت محدود انجام شود.
"هیکارو نیشیمورا"(Hikaru Nishimura)، پژوهشگر ارشد این پروژه، یک کاردرمانگر است که مشکلاتی را که سالمندان با آن روبه‌رو می‌شوند، از دیدگاه توانبخشی مطالعه می‌کند. در افراد مسن‌تر، تمرین ورزشی ممکن است پیشروی زوال عقل را کاهش دهد یا حتی آن را متوقف کند.
دکتر "شوتا ایکگامی"(Shota Ikegami)، از پژوهشگران این پروژه گفت: وضعیت بدنی نامناسب، نشانه‌ای از ضعف در سالمندان است. زوال شناختی پنهان، یکی از مولفه‌های ضعف را می‌توان با بررسی وضعیت بدن تشخیص داد.برای بررسی انبوه این موضوع، افراد مسن ساکن شهر اوبوسه، ناگانو مورد ارزیابی قرار گرفتند. این بررسی نشان داد که در افراد مسن ژاپنی، کسانی که قدامی شدن ستون فقرات را نشان می‌دهند، بیشتر در معرض کاهش عملکرد شناختی قرار دارند. زوال شناختی با ترکیب سن و میزان عدم تعادل ستون فقرات، به صورت قابل اطمینانی تشخیص داده شد.
پزشکان امیدوارند که با این پژوهش و سایر پژوهش‌ها، از طریق مداخلات توانبخشی برای درمان ضعفی که طی غربالگری‌ها دیده می‌شود، بتوانند نیاز آینده به مراقبت را برطرف کنند.
این پژوهش، در مجله "Scientific Reports" به چاپ رسید.

 

منبع: ایسنا

خروج از نسخه موبایل