به گزارش سیناپرس، برای برخی افراد، نوشیدن قهوه بهترین کاری است که در صبح می توانند انجام دهند در حالی که برخی دیگر از رختخواب بیرون آمده و قبل از انجام کارهای روزانه، ورزش می کنند. اما صرف نظر از این که شما جزو کدام دسته هستید، محققان به نتایجی درباره عملکرد و اثربخشی ورزش دست یافتند که نشان می دهد تمرین کردن در ساعات مختلف روز به جنسیت افراد و آنچه می خواهند از ورزش به دست آورند، بستگی دارد.
در این مطالعات پژوهشگران ۳۰ مرد و ۲۶ زن را در یک دوره ۱۲ هفته ای ورزش شرکت دادند. شرکت کنندگان بین ۲۵ تا ۵۵ سال سن داشتند و در مطالعه به عنوان افراد سالم، فعال، با وزن طبیعی و غیر سیگاری توصیف شدند. به گزارش سیناپرس، در ادامه و در طول هفته های مطالعه، شرکت کنندگان تمرینات قدرتی، هوازی، تمرینات انعطاف پذیری و کششی یا تمرینات استقامتی انجام دادند.
پیشتر شرکت کنندگان به طور تصادفی انتخاب شده بودند تا یک ساعت در صبح یا یک ساعت در عصر ورزش کنند. برای تکمیل تحقیقات قبل و بعد دوره ۱۲هفته ای، میزان آمادگی بدنی شرکت کنندگان از جمله در مواردی مانند قدرت، آمادگی جسمانی و میزان پرش اندازه گیری شد.
نتایج نشان داد:همه شرکت کنندگان بدون توجه به اینکه صبح یا عصر ورزش کرده بودند، سلامت عمومی خود را بهبود بخشیده و بعد از برنامه تمرینی عملکرد بهتری داشتند. با این حال، به نظر می رسید که تمرین کردن در صبح در مقایسه با عصر کمی متفاوت عمل می کند. محققان به این نتیجه رسیدند که زنانی که بیشتر به فکر کاهش چربی شکم و در عین حال قدرت گرفتن در پاهای خود هستند، باید صبح ها ورزش کنند.
به گزارش سیناپرس، خانم هایی که بیشتر به فکر افزایش قدرت بدنی، بهبود خلق و خو و استقامت هستند، باید در عصر ورزش کنند. گفتنی است که مردانی که عصرها ورزش می کردند به ویژه فشار خون، متابولیسم و خلق و خوی را بهبود بخشیده بودند که نشان می داد که نتایج تمرینات برای مردان و زنان متفاوت است.
به گفته پژوهشگران، نتایج مطالعه جدید به خوبی با مطالعه دیگری که در سال ۲۰۱۷ انجام شده بود مطابقت دارد. در مطالعه قبلی، محققان دریافته بودند که تمرینات ترکیبی قدرتی و استقامتی در عصر ممکن است منجر به افزایش بیشتر توده عضلانی شود. همچنین نتایج یک مطالعه اخیر بر روی موش ها به این واقعیت اشاره می کند که عصر بهترین زمان برای فعالیت بدنی برای این جوندگان است و از آنجایی که عصر آغاز یک روز جدید برای موش ها است، محققان به این نتیجه رسیدند که صبح باید بهترین زمان برای ورزش در انسان باشد.
طبق گفته محققان، در میان فواید زیاد ورزش صبحگاهی تاثیر مثبت آن بر خواب خیلی پررنگ است چراکه این موضوع می تواند به بدن کمک کند تا هورمون ملاتونین خواب را زودتر در شب ترشح کند. در عین حال، ورزش در صبح با کمک به ترشح به موقع هورمون های دیگر تضمین می کنند که روز خوبی را شروع کنید. هنگامی که ورزش می کنید، بدن آدرنالین ترشح می کند که اغلب به آن هورمون مبارزه می گویند و زمانی که مجبور هستید در یک روز کاری دیگر بجنگید، به کارتان می آید.
همچنین محققان توضیح می دهند: ورزش کردن در شب برخلاف برنامه های خود بدن برای استراحت است. پژوهشگران معتقدند که ورزش عصرگاهی را می توان به نوشیدن قهوه و خوردن شیرینی تشبیه کرد که مانع خواب و استراحت شب می شود.
به گزارش سیناپرس، اما همانطور که می دانیم، عادات خواب ما انسان ها بسیار متفاوت و فردی هستند. بنابراین نتیجه گیری از این تحقیقات ممکن است اینگونه باشد که زمانی که احساس می کنید بهترین عملکرد را دارید و یک خواب خوب شبانه را تجربه کرده اید، ورزش کردن هوشمندانه است.
شرح کامل این پژوهش جذاب و یافته های حاصل از آن در آخرین شماره مجله تخصصی Frontiers in Physiology منتشر شده است.