نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

تشخیص آلزایمر و پارکینسون بر اساس نحوه سخن گفتن

یکی از پژوهشگران دانشگاه نیوجرسی  ، روشی جدید را برای تشخیص بیماری آلزایمر شناسایی کرده که می تواند در درمان این بیماری بسیار موثر باشد. او برای تشخیص این بیماری از آزمایش صدا استفاده می کند که بسیار ساده بوده و با شنیدن صدای فرد از طریق تلفن نیز امکان پذیر است.    

گفتنی است پروفسور سونا پاتل (Sona Patel) از دانشگاه نیوجرسی ایالات متحده امریکا با دریافت 380 هزار دلار کمک هزینه مالی از موسسه ملی ناشنوایی و اختلالات ارتباطی (National Institute of Deafness and Communicative Disorders) به تحقیق و بررسی اثرات صدا بر اختلالات عصبی پرداخت.

پروفسور پاتل در این رابطه اعلام کرد که او در این پروژه تحقیقاتی از مطالعات پیشین در رابطه با تفاوت الگوهای صوتی بین میانسالان و افراد مبتلا به بیماری پارکینسون استفاده کرده است . او در توضیحاتش می گوید : « صدای شما واقعا مهم است.  شما به طور اتوماتیک با صدای خود واکنش نشان می دهید. در حال حاضر این سوال مطرح می شود که آیا ما می توانیم در شناسایی سایر اختلالات عصبی از صدا استفاده کنیم یا نه . »

بر اساس گفته های پروفسور پاتل ، علائم مراحل اولیه بیماری آلزایمر و بیماری پارکینسون بسیار به یکدیگر شباهت دارند . وی در توضیح این پدیده می گوید : « در زمانی که این بیماری به اندازه کافی پیشرفت کرده و سپس تشخیص داده شود، کار زیادی برای درمان آن نمی توان انجام داد . اما تشخیص این بیماری ها در حالی که مراحل اولیه خود را طی می کنند ، در روند درمان بسیار موثر است. »

پروفسور پاتل معتقد است که اگر تغییراتی در الگوهای صدای یک فرد ایجاد شود ، می توان با روش های غیر تهاجمی و ارزان تر ، بیماری های پارکینسون و آلزایمر را در حالی که مراحل اولیه خود را طی می کنند ، تشخیص داد . علاوه بر این او اظهار داشت که آزمایش تغییرات الگوی صدا بسیار ساده بوده و می توان آن را از طریق تلفن نیز انجام داد.

قابل ذکر است که پاتل در حال حاضر از الکتروانسفالوگرام (electroencephalogram) و بازخورد شنوایی برای تعیین واکنش عملکرد سخن گفتن بیماران مبتلا به آلزایمر استفاده کرده است و تفاوت آن را با واکنش های بیماران پارکیسنون مقایسه می کند.

منبع 

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل